r
Nosalty Logó

Gombaragus pulykamell a la francaise

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Gombaragus pulykamell a la francaise
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2424 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 605 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    194.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4463.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1588 mg
  • Nátrium
    1751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    810.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2424 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát félbe, majd vékony szeletekre, a gombát vastagabb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőbe teszünk 3 evőkanál olajat és a hagymát üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a gombát és összesütjük. Amikor teljesen elpárolgott belőle a keletkezett lé, akkor sózzuk.
  2. A húst kb 0.5 cm-es szeletekre vágjuk és gyengén kiklopfoljuk. Egy méretesnek ítélt kisebb tepsibe, vagy hőálló üvegtálba kevés olajat öntünk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és kirakosgatjuk vele a tál alját. A hússzeletek tetejét bőven megkenjük majonézzel. A majonézre, megint hússzeleteket rakunk, amit megsóztunk és megborsoztunk. A hússzeletek tetejét szintén megkenjük majonézzel.
  3. Erre rátesszük a hagymával összesütött gombát és egyenletesen elterítjük. Bőven megszórjuk reszelt sajttal. A sütőtálat letakarjuk alufóliával és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük.
  4. 35 perc után levesszük a fóliát és visszatesszük a sütőtálat annyi időre, hogy a sajt teteje szép aranybarnára süljön. Ez kb. 15 perc.
  5. Amikor elkészült langyosra hűtjük és párolt rizzsel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 263
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombaragus pulykamell a la francaise
Lizinka_ 601 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk