r
Nosalty Logó

Gombaleves szójatejszínnel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gombaleves szójatejszínnel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

234
Kalória
6.9g
Fehérje
30.9g
Szénhidrátok
10.4g
Zsír
515.9g
Víz
45g
Koleszterin
6.1g
Rost
7.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 234 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 936 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    515.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1482 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 234 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    2063.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5929 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 936 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 37 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A szárított gombát 1 órával a felhasználás előtt vízbe áztatjuk.
  2. A hagymát kockára vágjuk, az olajon a sóval megpároljuk.
  3. Amikor már üveges, levesszük a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával.
  4. Felengedjük vízzel, kb. 1 literrel, amibe beletesszük a megtisztított és karikára vágott petrezselymet és répát, a fokhagymát (ezt egyben).
  5. Ezután először félbe, majd keresztbe vágjuk a gombákat, így megtartja a formáját. Mehet ez is a levesbe. :) (Én a szárított gomba áztató vizét is beleöntöttem, hisz előtte alaposan megmostam a gombát.)
  6. Ezután amikor már puhultak a zöldségek, mehetnek bele a zöldfűszerek (ezek most szárított formában), majd borsozzuk, és szerecsendiót adunk hozzá. (A szerecsendiót én egy éles késsel szoktam megkapargatni.)
  7. Míg lassan forrdogál, elkeszítjük a galuskát. Összekevjük a hozávalókat, és beleszaggatjuk a levebe. (Egyszerű, bár nekem nem ez lett életem fő műve. Lehet, hogy a teljes kiőrlésű liszt nem alkalmas rá, lehet hogy túl híg volt, nekem eléggé szétesett.)
  8. Ezután már csak a szója- vagy zabtejszínt kell hozzáadnunk.
  9. Időközben ha úgy látjuk, öntsük fel még vízzel. Pár percig lassan forraljuk, és már kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Imádom a gombát, és már régen ettem levest. A szárított vargányát még húsvétkor az Őrségben vásároltuk, egy falusi rendezvényen. Elég nagy adag készül belőle, simán jól lakik belőle egy 4 tagú család is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Sonkás tészta sütőben sütve

A legjobb családokban is megesik, hogy marad a húsvéti sonkából pár szelet. És míg hidegen is megehetnénk a húst, jobb, ha felhasználjuk különböző ízes ebédek készítéséhez. A ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!