r
Nosalty Logó

Gombakrémleves vajon pirított gombával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Lemon
Gombakrémleves vajon pirított gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2955 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 97 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    2074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11820 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 383 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    393 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gomba háromnegyedét a megpucolt, felkarikázott zöldségekkel feltesszük főni annyi levesben, amennyi ellepi.
  2. Ha megpuhultak a zöldségek, turmixoljuk őket, majd felöntjük a maradék levessel. Ha szükséges, utána sózzuk.
  3. A tejszínnel dúsítjuk a levest.
  4. A maradék gombát megmossuk, a nagyobb szemeket felezzük, majd papírtörlővel megtörölgetjük őket, hogy ne maradjon rajtuk semmi nedvesség.
  5. Serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat. Amint enyhül a habzása, beleszórjuk a gombát. Ha szükséges, inkább több körben pirítsuk a gombát, de semmiképp se zsúfoljuk őket össze, mert akkor levet ereszt, és csak fődögél pirulás helyett!
  6. 4-5 percig rázogatva süssük, míg szép barna nem lesz.
  7. A kitálalt levesbe szórjuk a pirított gombát.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 45186
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 15.

Ajánló

A leves alapját nálam az előző napi maradék zöldségleves adta, de persze kinek-mi. Nem akartam különösebben cifrázni, a pirított gombának szólt az egész.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

A hétvégén elkészítettem Julia Child Burgundi marháját Ízhuszár receptjétől ihletve. A félnapos főzőcskézés egyik legnagyobb meglepetése (a vajas liszttel sűrített szósz és a lardons-ra vágott szalonna idióta méretei mellett) ez a pirított gomba volt... magában fel tudtam volna falni az egészet. Belül roppanós, friss, mégis puha, átjárja vaj íze... mm

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...