r
Nosalty Logó

Gnocchi-spagetti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Gnocchi-spagetti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

610
Kalória
17.4g
Fehérje
81.7g
Szénhidrátok
23.4g
Zsír
90.6g
Víz
125.5g
Koleszterin
4.1g
Rost
1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3653 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 610 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    140.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7988.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1306 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2055 mg
  • Nátrium
    3988 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    543.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 3653 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

  1. A langyos burgonyát átnyomjuk, összekeverjük a liszttel, a tojássárgájával, 1 tk sóval és az olívaolajjal. Összedolgozzuk, és addig gyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk.
  2. Cipót formázunk belőle, kissé lelapogatjuk, hasábokra vágjuk, majd kisodorjuk őket hosszú, kicsit vastagabb spagettitésztává. Forgassuk át durumlisztben, hogy ne tapadjanak össze!
  3. Forraljunk fel egy fazék sós vizet, és főzzük benne a tésztát, amíg a felszínre nem úsznak.
  4. Ez idő alatt a borsot pirítsuk meg száraz serpenyőben, és mozsárban zúzzuk porrá. Tegyük vissza a a borsot a serpenyőbe, öntsük fel tésztafőzővízzel, és így főzzük pár percig.
  5. Borítsuk rá a tésztát, egyenesen a vízből kivéve, majd adjuk hozzá a vajdarabokat, a reszelt pecorinót és egy nagy csipet sót.
  6. Keverjük jól össze, hogy szépen emulgeálódjon a szósz, és bevonja a tésztát mindenhol. Azonnal tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp is kipróbáljátok a gazdag, krémes és pikáns cacio e pepet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gnocchi sütőben besütve

A gnocchi mindenhogy isteni, de besütve a kedvencünk. A Candy által biztosított sütőben gyönyörűen ráolvasztottuk a sajtot a gnocchira. Bazsalikommal tálaltuk, és egyből el is fogyott.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 természetes házi gyógymód a vérnyomás csökkentésére

Sajnos Magyarországon a vezető betegségek között áll a magas vérnyomás, amivel muszáj foglalkozni, mert súlyos következményei lehetnek. Az alábbi gyűjtés természetes vérnyomáscsökkentő módszereket mutat be, azonban fontos kiemelni, hogy ezek a megoldások nem helyettesítik az orvos által felírt gyógyszert és a rendszeres viziteket.

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!