Gnocchi gruyère sajttal és tejszínnel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
487
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
A szószhoz
-
100g habtejszín292 kcal
-
200g gruyére sajt826 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1944
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
41.6g burgonya24 kcal
-
15.6g teljes kiőrlésű liszt52 kcal
-
5.2g tej3 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
0.6g só0 kcal
A szószhoz
-
10.4g habtejszín30 kcal
-
20.8g gruyére sajt86 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
202
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2153 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 566 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 506 mg
-
Nátrium 976 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 105.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
487
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.9 g
Zsír
-
Összesen 104.4 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 511 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8612.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 2262 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 329 mg
-
Foszfor 2022 mg
-
Nátrium 3904 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 423.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 898 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 273 mg
-
Retinol - A vitamin: 887 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
1944
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 896.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 406 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg burgonya
-
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
0.5 dl tej
-
1 db tojás
-
1 teáskanál só
A szószhoz
Elkészítés
A tésztához
- A burgonyát megmossuk, megfőzzük.
- A főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük, és összegyúrjuk a meglangyosított tejjel, a liszttel, a tojással és sóval.
- A tésztát hüvelykujjnyi vastagságúra sodorjuk, hengeres rudakká, melyeket 1-1 cm hosszú darabkákra vágunk.
- A sodratokat avagy nudlikat magunktól "ellökve" tenyérrel megsodorjuk.
- A gnocchikat egy süthető kis tálkába tesszük, majd felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt gruyère sajttal.
- A sütőt grillre kapcsolva, készre sütjük.
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8319
- Feltöltés dátuma: 2011. március 22.
Ajánló
Bármilyen szósszal, körítéssel tálalhatjuk, de a rómaiak legszívesebben egyszerűen csak vajjal vagy sugoval és parmezánnal fogyasztják. Sugonak nevezik az olaszok azt, amit mi mártásnak, szósznak vagy ragunak neveznénk. Ez lehet egészen egyszerű paradicsommártás, lehet húsos, halas, gombás, sajtos és még ki tudja hányféle...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretjük a gnocchit, sokszor csinálom is. Különböző szószokkal, sütve, vagy akár "csak" magában is. Receptjeim között több elkészítési mód is megtalálható! Itt pedig lépésről lépésre (is)!