r
Nosalty Logó

Gnocchi gruyère sajttal és tejszínnel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gnocchi gruyère sajttal és tejszínnel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 487 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 1944 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 202 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2153 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 487 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    104.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8612.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    2262 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    2022 mg
  • Nátrium
    3904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 1944 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát megmossuk, megfőzzük.
  2. A főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük, és összegyúrjuk a meglangyosított tejjel, a liszttel, a tojással és sóval.
  3. A tésztát hüvelykujjnyi vastagságúra sodorjuk, hengeres rudakká, melyeket 1-1 cm hosszú darabkákra vágunk.
  4. A sodratokat avagy nudlikat magunktól "ellökve" tenyérrel megsodorjuk.
  5. A gnocchikat egy süthető kis tálkába tesszük, majd felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt gruyère sajttal.
  6. A sütőt grillre kapcsolva, készre sütjük.
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8319
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 22.

Ajánló

Bármilyen szósszal, körítéssel tálalhatjuk, de a rómaiak legszívesebben egyszerűen csak vajjal vagy sugoval és parmezánnal fogyasztják. Sugonak nevezik az olaszok azt, amit mi mártásnak, szósznak vagy ragunak neveznénk.  Ez lehet egészen egyszerű paradicsommártás, lehet húsos, halas, gombás, sajtos és még ki tudja hányféle...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a gnocchit, sokszor csinálom is. Különböző szószokkal, sütve, vagy akár "csak" magában is. Receptjeim között több elkészítési mód is megtalálható! Itt pedig lépésről lépésre (is)!

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...