Gnocchi ai funghi, az őszi gombás gnocchi
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
Gnocchi tészta
-
125g burgonya72 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Gombaszósz
-
4g olívaolaj35 kcal
-
25g csiperkegomba5 kcal
-
25g shiitake gomba9 kcal
-
25g laskagomba7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
8g fenyőmag50 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
Gnocchi tészta
-
500g burgonya289 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Gombaszósz
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
100g shiitake gomba34 kcal
-
100g laskagomba29 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
30g fenyőmag202 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
Gnocchi tészta
-
35.4g burgonya20 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.5g parmezán sajt14 kcal
Gombaszósz
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
7.1g csiperkegomba2 kcal
-
7.1g shiitake gomba2 kcal
-
7.1g laskagomba2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
7.1g fehérbor6 kcal
-
17.7g főzőtejszín23 kcal
-
2.1g fenyőmag14 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1326.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 605 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 228 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 84.9 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5307.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 979 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 1503 mg
-
Nátrium 2420 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 911.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 426 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 335 mg
-
Retinol - A vitamin: 415 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 299 micro
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Gnocchi tészta
-
50 dkg burgonya
-
10 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 kávéskanál só
-
3 csipet szerecsendió
-
50 g parmezán sajt
Gombaszósz
-
2 ek olívaolaj
-
10 dkg csiperkegomba
-
10 dkg shiitake gomba
-
10 dkg laskagomba
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 dl fehérbor
-
250 ml főzőtejszín
-
30 g fenyőmag
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Gnocchi tészta
- A burgonyát héjastul főzzük meg puhára, így kevesebb vizet fog felszívni. Amíg meleg, pucoljuk meg és törjük át a főtt burgonyát. Üssünk bele egy tojást, reszeljük bele a parmezán sajtot, és ízlés szerint szerecsendióval ízesítsük. Finoman sózzuk meg, szórjuk rá a lisztet.
- Kezdjük el szépen összedolgozni a tésztát, viszont ezt nem kell sokáig gyúrni, lisztet csak keveset adjunk hozzá, ha nagyon ragadna. A gyúródeszkát lisztezzük meg, vágjunk le a tésztából kisebb darabokat, amiket nyújtsunk ki durván 2 cm széles hengerekre. Végül vágjuk fel kb. 2 cm-es darabokra.
- Villán vagy cérnametélt-készítőn görgessük végig a gnocchikat, így jobban fel tudják venni a szaftot. Helyezzük őket lisztezett tálcára, de ne fedjék egymást. Az így elkészült tésztát, ha szeretnénk, tálcástul lefagyaszthatjuk.
- Forrásban lévő, sós vízben főzzük ki őket. Miután feljöttek a víz felszínére, főzzük még 2-3 percig, végül szűrjük le.
Gombaszósz
- Forró serpenyőbe csurgassunk egy kevés olívaolajat, a felvágott gombákat szórjuk bele. Sózzuk, borsozzuk, és pirítsuk le őket. Tegyük bele a fenyőmagvakat, fokhagymát is, forgassuk át.
- Öntsük fel fehérborral, és forraljuk vissza szépen. Miután elpárolgott a bor egy része, adjuk hozzá a tejszínt. Miután besűrűsödött, tépkedjünk bele kakukkfüvet.
- A megfőtt gnocchikat tegyük bele, forraljunk egyet még rajta, és kész is. Parmezánforgáccsal, pirított fenyőmaggal és friss kakukkfűvel tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 7010
- Feltöltés dátuma: 2020. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez a villával pödört tésztagombócka a nocchio vagy a nocca szóból származik, és míg az előbbi fabütyköt/facsomót, addig az utóbbi ujjpercet jelent – mindkettő a gombócka kerek, hengeres mivoltára utal. Olaszország számos területén a gnocchi egyfajta primi piatti, azaz első fogás, amit vagy levesként, vagy különböző tésztaételként fogyasztanak, és minden egyes régióban másként szolgálják fel. Rómában rendszerint csütörtökönként kerül az asztalokra, és Pecorino Romano-val meg vajjal bolondítják meg a kis nudlikat. Mivel szezonja van, ezért egy őszies hangulatú gombás különlegességet készítettünk most el, amit fehérborral, kakukkfűvel és fenyőmaggal bolondítottunk meg. Ahhoz, hogy egy igazán illatos, gombás ragut kapjunk, lehetőleg erdei gombákat válasszunk!