Gluténmentes túrós meggytorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskótatekercs elkészítése
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g rizsliszt27 kcal
-
1g rum3 kcal
-
18 kcal
-
10g meggylekvár28 kcal
Meggy elkészítése
Túrókrém elkészítése
-
21g mascarpone84 kcal
-
21g tehéntúró31 kcal
-
21g növényi tejszín52 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
2g zselatin7 kcal
Összesen
427
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskótatekercs elkészítése
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g rizsliszt329 kcal
-
16g rum37 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
120g meggylekvár334 kcal
Meggy elkészítése
Túrókrém elkészítése
-
250g mascarpone1010 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
250g növényi tejszín628 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
25g zselatin84 kcal
Összesen
5124
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskótatekercs elkészítése
-
11.9g tojás15 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
3.3g rizsliszt12 kcal
-
0.6g rum1 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
4.3g meggylekvár12 kcal
Meggy elkészítése
-
21.7g meggy10 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
7.2g víz0 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
Túrókrém elkészítése
-
9.1g mascarpone37 kcal
-
9.1g tehéntúró13 kcal
-
9.1g növényi tejszín23 kcal
-
16.3g tejföl32 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
0.9g zselatin3 kcal
Összesen
185
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.5 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 121.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 356 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
427
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.7 g
Zsír
-
Összesen 319.2 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1351 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4890.5 g
-
Cink 657 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 960 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 1595 mg
-
Nátrium 814 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 410.2 g
-
Cukor 248 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1462.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1369 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 991 mg
-
Retinol - A vitamin: 1009 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4271 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1940 micro
Összesen
5124
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
Piskótatekercs elkészítése
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál rizsliszt
-
2 ek rum
-
3 ek napraforgó olaj
Meggy elkészítése
-
60 dkg meggy
-
1 ek cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
fahéj ízlés szerint
-
2 dl víz
-
2 evőkanál étkezési keményítő
Túrókrém elkészítése
-
25 dkg mascarpone
-
25 dkg tehéntúró
-
250 ml növényi tejszín
-
450 g tejföl
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
25 g zselatin
Elkészítés
Piskótatekercs elkészítése
- Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük a robotgéppel, beleöntjük az olajat, rumot, majd fakanállal belekeverjük a lisztet is.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe (29 × 40 cm) simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Kivesszük, egy konyharuhára fordítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt róla, és még melegen megkenjük meggylekvárral, feltekerjük, és félretesszük hűlni.
- 60-70 dkg meggyet kis cukorral, citromhéjjal, őrölt fahéjjal 1,5 dl vízben felteszünk főni. 2 ek étkezési keményítőt elkeverünk fél dl hideg vízben, ezt a meggyhez öntjük, besűrítjük. Ezt is félretesszük hűlni.
- A mascarponét, túrót, tejfölt az ízesítőkkel és cukorral összekeverjük, utoljára megy bele óvatosan a tejszínhab. A zselatint egy kis lábosban 4 ek vízben feloldjuk, óvatosan melegítve, majd levéve a tűzről hozzákeverünk kanalanként 5 evőkanálnyit a túrókrémből.A többit a krémhez adjuk, gyorsan összekeverve a robotgép habverőjével.
- Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk egy sütőpapírkoronggal (ezzel könnyen ki lehet csúsztatni majd a tálra a kész tortát), a piskótatekercsből 1 cm-es szeleteket vágunk, ezekkel kirakjuk a forma oldalát és alját.A krém felét beleöntjük, erre a meggy fele ide-oda csurgatva, majd a krém másik fele, tetejére pedig a maradék meggy.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a karima levétele után ügyesen tálra csúsztatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 29x40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3696
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A tortát egy barátnőmnek készítettem, aki sajnos gluténérzékeny.