r
Nosalty Logó

Gluténmentes túrós meggytorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes túrós meggytorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótatekercs elkészítése

Meggy elkészítése

Túrókrém elkészítése

Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótatekercs elkészítése

Meggy elkészítése

Túrókrém elkészítése

Összesen 5124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótatekercs elkészítése

Meggy elkészítése

Túrókrém elkészítése

Összesen 185 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.7 g

Zsír

  • Összesen
    319.2 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4890.5 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    960 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.2 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1462.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    991 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1009 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4271 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1940 micro
Összesen 5124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Piskótatekercs elkészítése

Meggy elkészítése

Túrókrém elkészítése

Elkészítés

Piskótatekercs elkészítése

  1. Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük a robotgéppel, beleöntjük az olajat, rumot, majd fakanállal belekeverjük a lisztet is.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe (29 × 40 cm) simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Kivesszük, egy konyharuhára fordítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt róla, és még melegen megkenjük meggylekvárral, feltekerjük, és félretesszük hűlni.
  3. 60-70 dkg meggyet kis cukorral, citromhéjjal, őrölt fahéjjal 1,5 dl vízben felteszünk főni. 2 ek étkezési keményítőt elkeverünk fél dl hideg vízben, ezt a meggyhez öntjük, besűrítjük. Ezt is félretesszük hűlni.
  4. A mascarponét, túrót, tejfölt az ízesítőkkel és cukorral összekeverjük, utoljára megy bele óvatosan a tejszínhab. A zselatint egy kis lábosban 4 ek vízben feloldjuk, óvatosan melegítve, majd levéve a tűzről hozzákeverünk kanalanként 5 evőkanálnyit a túrókrémből.A többit a krémhez adjuk, gyorsan összekeverve a robotgép habverőjével.
  5. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk egy sütőpapírkoronggal (ezzel könnyen ki lehet csúsztatni majd a tálra a kész tortát), a piskótatekercsből 1 cm-es szeleteket vágunk, ezekkel kirakjuk a forma oldalát és alját.A krém felét beleöntjük, erre a meggy fele ide-oda csurgatva, majd a krém másik fele, tetejére pedig a maradék meggy.
  6. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a karima levétele után ügyesen tálra csúsztatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 29x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3696
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tortát egy barátnőmnek készítettem, aki sajnos gluténérzékeny.

Hozzávalók

Piskótatekercs elkészítése

Meggy elkészítése

Túrókrém elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...