Gluténmentes pogácsa Lecsólánytól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
772
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
4631
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 43.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1148.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 966 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 386 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
772
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 44.7 g
Zsír
-
Összesen 259.2 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 478 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6892.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 458 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 509 mg
-
Nátrium 5795 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 508.6 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 393.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2450 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 239 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 378 mg
-
Retinol - A vitamin: 2317 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1577 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 508 micro
Összesen
4631
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 446.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 376 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt kapcsoljuk be 150 fokra.
- A burgonyákat héjastól megfőzzük, ha kihűltek, meghámozzuk, és áttörjük őket.
- Hozzáadjuk a Glutenix kenyérport, a tejben felfuttatott élesztőt, a tejfölt, egy tojást felverve, a margarint és a sót. Összegyúrjuk a pogácsatésztát, és egy konyharuhával letakarva meleg, huzatmentes helyen pihentetjük.
- Rizsliszttel beszórt gyúródeszkán kinyújtjuk, a tetejét késsel bekockázzuk, hogy mutatós legyen. Célszerű olyan vastagságúra nyújtani a tésztát, mint a pogácsaszaggató magassága, mert magasságra nem fog nőni, csak szélességre.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kis távolságot tartva, hogy ne süljenek össze,
- Egy kistálban felverjük a második tojást, és kenőecset segítségével megkenjük a pogácsák tetejét, így szép fényes színt kapnak sütés közben.
- A pogácsák tetejét megszórhatjuk köménymaggal, reszelt sajttal is, ízlés szerint.
- 25 perc alatt szép aranybarnára sül a pogácsa, ha kihűlt, lehet fogyasztani.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x35x4
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7069
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gluténmentes recepteket is szoktam készíteni. Sajnos nem lesznek olyanok a gluténmentes lisztekkel, vagy lisztkeverékekkel készült sütemények, mintha búzaliszttel készítené az ember. Ráadásul a gluténmentes lisztek ára a többszöröse a búzaliszt árának, viszont aki gluténérzékeny, az sem szeretne mindig lemondani a tészta, kenyér és süteményfélékről. A pogácsánál nem igazán észrevehető a külünbség, annyi csak, hogy nem kel meg olyan szépen a tészta. Ez elkerülhető, ha nyújtáskor figyelünk rá, hogy a pogácsaszaggató magasságával megegyező legyen a tészta vastagsága. Előkészületre 40 perc elegendő összesen, amíg a burgonyák megfőnek, addig a hozzávalókat összekészíthetjük, kimérhetjük.