r
Nosalty Logó

Gluténmentes narancsos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes narancsos süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 719 kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7201 kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 303 kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 719 kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    386.4 g
  • Telített zsírsav
    270 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2263.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    877.8 g
  • Cukor
    513 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2475 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2400 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    618 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1684 micro
Összesen 7201 kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a vajjal, acukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és levével habosra keverjük.
  2. A sütőporos lisztet apránként hozzákeverjük.
  3. Majd a tojások kemény habját, amit egy pici sóval felverünk, lassan beleforgatjuk a lisztes masszába.
  4. Kisebb fajta tepsiben sütjük kb.20-25 percig
  5. 4 dl narancslében elkeverünk 6 dkg cukrot és a két vaníliapudingot, és ezt felfőzzük.
  6. Felverjük az 5 dl hulalát pár csipet sóval, majd 2-3 kanállal teszünk a kihűlt pudinghoz, jól összekeverjük.
  7. A kihűlt tésztára kenjük a pudingot, majd erre a többi hulalát, és utána tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3569
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet most készítettem először, de nagy sikert aratott.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...