r
Nosalty Logó

Gluténmentes len bagett

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
KisSziget
Gluténmentes len bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1406 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 351 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2927.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    1733 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 1406 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha te őrlöd a lisztet: a kölest és a hajdinát turmixgépben vagy kávédarálóban ledaráljuk, és egy keverőtálba öntjük.
  2. A száraz összetevőket összekeverjük, hozzáöntjük a zsiradékot és a vizet,sösszegyúrjuk.A lenmag és az útifűmaghéj elég jó vízfelvevő, szóval nem kell aggódni, ha ragad a tészta vagy nem áll össze. Pár percen belül már jó lesz. Ha mégsem, rakjunk még bele kevés útifűmaghéjat vagy lenmagot.
  3. Formázzuk, sütőpapírra tesszük, a tetejét bevagdossuk, pici zsiradékkal megkenjük. Ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, lenmaggal, stb.
  4. 30 percig sütjük kb. 200 fokos előmelegített sütőben, de elképzelhető, hogy előbb is készen lesz.
  5. Érdemes megvárni, míg lehűl, és csak akkor szeletekre vágni, így kevésbé törik szét. Ha még meleg, a belseje nyersnek tűnhet a lenmagtól, azonban ha kihűlt, teljesen jó lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 48604
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 16.

Receptkategóriák

Gluténmentes len bagett
KisSziget 4 recept

Eredetileg szódás kenyeret sütöttem hasonló recepttel, azonban meguntam a kenyérformát, így lett ez. Szerintem nagyon finom, a lenmag gyönyörűen megtapasztja a tésztát, ami kellemesen omlik a szájban. Lehet belőle szép, vékony szeleteket vágni. Sajnos a tészta elég nehéz, így nem fog szépen megemelkedni. A liszteket lehet variálni, nekem ez a keverék ízlik a leginkább. Ebből a mennyiségből nekem körülbelül 0,5 kg lett, 100 grammja 30 g szénhidrátot tartalmaz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...