r
Nosalty Logó

Gluténmentes joghurtos barackos piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes joghurtos barackos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 886 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 7079 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 886 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    99.8 g

Zsír

  • Összesen
    306.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8611.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    2331 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    3638 mg
  • Nátrium
    1982 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    994.2 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1383.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1159 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    114 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    472 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    7864 micro
  • β-crypt
    762 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1611 micro
Összesen 7079 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tepsi (nálam 35x24x8cm-es csatos tepsi) aljába sütőpapírt teszünk, oldalát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütés).
  2. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, és 2-3 cikkre vágjuk. Egy másik tálban a tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot elkezdjük kikeverni robotgéppel. Néhány percig magas fokozaton keverjük, amíg kivilágosodik és habos lesz. Ekkor hozzáöntjük az olajat, és a 4 pohár joghurtot, a robotgép alacsony fokozatán összekeverjük.
  3. Ezután már spatulával vagy fakanállal dolgozunk. A tojásos keverékbe több adagban beleszórjuk a sütőporos lisztet, és összeforgatjuk (nem szükséges túlzottan ügyelni rá, hogy óvatosan keverjük, inkább arra figyeljünk hogy ne maradjanak benne lisztes csomók/buborékok).
  4. A tésztát a sütőpapíros, vajazott tepsibe öntjük, a tetejére rápakoljuk a barackokat, majd az előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük (akkor jó, ha már nem ragad a fogpiszkálóra, a széle elkezd barnulni, és a teteje is szép világosbarna).
  5. A tepsiben hagyjuk hűlni néhány percig, majd mikor megszilárdult, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, és kihűlve szeleteljük. Aki édesebben szereti, szórhat rá porcukrot. Jó étvágyat a pitéhez! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17428
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 30.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek

Receptjellemzők

Sosem rajongtam a gyümölcsös süteményekért, de ez a recept a kedvencem lett. A rizsliszttel készített piskóta nagyon puha és könnyű lesz, másnap is finom. Eperrel és málnával is szoktam készíteni, általában kisebb, 25 cm-es piteformában. Én kevésbé édesen szeretem a süteményeket, így kevesebb cukrot raktam bele, és aki igényli, utólag porcukorral megszórhatja. Az eredeti receptet itt találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...