Gluténmentes joghurtos barackos piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
94g rizsliszt343 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
34g porcukor131 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
5 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
96g sárgabarack43 kcal
Összesen
886
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
750g rizsliszt2745 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
600g joghurt366 kcal
-
270g porcukor1045 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
770g sárgabarack344 kcal
Összesen
7079
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
25.9g rizsliszt95 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
20.7g joghurt13 kcal
-
9.3g porcukor36 kcal
-
8.8g napraforgó olaj78 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
26.6g sárgabarack12 kcal
Összesen
245
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1076.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 455 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.3 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 172.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 983 micro
-
β-crypt 95 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
886
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 99.8 g
Zsír
-
Összesen 306.4 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 135 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 798 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8611.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 2331 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 436 mg
-
Foszfor 3638 mg
-
Nátrium 1982 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 994.2 g
-
Cukor 375 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1383.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1159 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 114 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 724 mg
-
Retinol - A vitamin: 472 micro
-
α-karotin 136 micro
-
β-karotin 7864 micro
-
β-crypt 762 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1611 micro
Összesen
7079
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 272 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1.5 csomag sütőpor
Elkészítés
- Egy nagyobb tepsi (nálam 35x24x8cm-es csatos tepsi) aljába sütőpapírt teszünk, oldalát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütés).
- A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, és 2-3 cikkre vágjuk. Egy másik tálban a tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot elkezdjük kikeverni robotgéppel. Néhány percig magas fokozaton keverjük, amíg kivilágosodik és habos lesz. Ekkor hozzáöntjük az olajat, és a 4 pohár joghurtot, a robotgép alacsony fokozatán összekeverjük.
- Ezután már spatulával vagy fakanállal dolgozunk. A tojásos keverékbe több adagban beleszórjuk a sütőporos lisztet, és összeforgatjuk (nem szükséges túlzottan ügyelni rá, hogy óvatosan keverjük, inkább arra figyeljünk hogy ne maradjanak benne lisztes csomók/buborékok).
- A tésztát a sütőpapíros, vajazott tepsibe öntjük, a tetejére rápakoljuk a barackokat, majd az előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük (akkor jó, ha már nem ragad a fogpiszkálóra, a széle elkezd barnulni, és a teteje is szép világosbarna).
- A tepsiben hagyjuk hűlni néhány percig, majd mikor megszilárdult, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, és kihűlve szeleteljük. Aki édesebben szereti, szórhat rá porcukrot. Jó étvágyat a pitéhez! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x24x8
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 17454
- Feltöltés dátuma: 2016. július 30.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
gluténmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sosem rajongtam a gyümölcsös süteményekért, de ez a recept a kedvencem lett. A rizsliszttel készített piskóta nagyon puha és könnyű lesz, másnap is finom. Eperrel és málnával is szoktam készíteni, általában kisebb, 25 cm-es piteformában. Én kevésbé édesen szeretem a süteményeket, így kevesebb cukrot raktam bele, és aki igényli, utólag porcukorral megszórhatja. Az eredeti receptet itt találtam.