r
Nosalty Logó

Gluténmentes gesztenyetorta Mandulától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mandula
Gluténmentes gesztenyetorta Mandulától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    178.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2282.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1226 micro
Összesen 3318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük. (Legjobb, ha elővesszük a forgótálas robotgépet, és 20 percig verjük vele a tojásokat. Ha csak kézi habverőnk van, akkor érdemes szétválasztani a tojásokat.)
  2. Kanalanként hozzáadjuk a keményítőt és a darált diót, végül a kávét.
  3. Alaposan vajazott-keményítőzött tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (35-45 perc).
  4. Kihűtjük, majd 2 vagy 3 lapba vágjuk, attól függően, milyen magas lett a piskóta.

Krém

  1. Közben a pudingot 3 dl tejjel és 3 ek cukorral megfőzzük, és folyamatos keverés mellett kihűtjük.
  2. A vajat habosra keverjük 2-3 ek cukorral.
  3. A gesztenyemasszát összedolgozzuk a kihűlt pudinggal, majd kanalanként a vajhoz adjuk, és homogénre keverjük.
  4. A lapokat megkenjük a krémmel, úgy, hogy maradjon a torta tetejére és oldalára is. Bevonjuk a tortát a maradék krémmel.
  5. Tetszés szerint kidíszítjük.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2189
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 16.

Ajánló

Ez egy igazán könnyű torta, bármilyen kisebb összejövetelre jó választás lehet :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mandula 35 recept

A Nagyszüleim 50. házassági évfordulójára készítette Anyukám ezt a finom tortát, gluténmentes változatban, mivel a Nagyapám sajnos lisztérzékeny. A torta kárára ez semmiképpen sem vált, nagyon finom volt, és a hatalmas karácsonyi trakta ellenére az utolsó morzsáig elfogyott! :) Szándékosan nem habos-babos, hanem igazán könnyű és egyszerű az elkészítése. További előnye, hogy jól szállítható (ez nálunk is szempont volt).

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek