r
Nosalty Logó

Gluténmentes gesztenyetorta Mandulától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mandula
Gluténmentes gesztenyetorta Mandulától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

277
Kalória
5.2g
Fehérje
29.7g
Szénhidrátok
14.9g
Zsír
17.9g
Víz
92.9g
Koleszterin
648.3mg
Rost
8.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    178.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2282.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    214.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1226 micro
Összesen 3318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük. (Legjobb, ha elővesszük a forgótálas robotgépet, és 20 percig verjük vele a tojásokat. Ha csak kézi habverőnk van, akkor érdemes szétválasztani a tojásokat.)
  2. Kanalanként hozzáadjuk a keményítőt és a darált diót, végül a kávét.
  3. Alaposan vajazott-keményítőzött tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (35-45 perc).
  4. Kihűtjük, majd 2 vagy 3 lapba vágjuk, attól függően, milyen magas lett a piskóta.

Krém

  1. Közben a pudingot 3 dl tejjel és 3 ek cukorral megfőzzük, és folyamatos keverés mellett kihűtjük.
  2. A vajat habosra keverjük 2-3 ek cukorral.
  3. A gesztenyemasszát összedolgozzuk a kihűlt pudinggal, majd kanalanként a vajhoz adjuk, és homogénre keverjük.
  4. A lapokat megkenjük a krémmel, úgy, hogy maradjon a torta tetejére és oldalára is. Bevonjuk a tortát a maradék krémmel.
  5. Tetszés szerint kidíszítjük.:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

A Nagyszüleim 50. házassági évfordulójára készítette Anyukám ezt a finom tortát, gluténmentes változatban, mivel a Nagyapám sajnos lisztérzékeny. A torta kárára ez semmiképpen sem vált, nagyon finom volt, és a hatalmas karácsonyi trakta ellenére az utolsó morzsáig elfogyott! :) Szándékosan nem habos-babos, hanem igazán könnyű és egyszerű az elkészítése. További előnye, hogy jól szállítható (ez nálunk is szempont volt).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!