r
Nosalty Logó

Gluténmentes csokis tallérok

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
KisSziget
Gluténmentes csokis tallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    140.5 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 2335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 483 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, és egy tepsibe tegyünk sütőpapírt.
  2. A száraz összetevőket keverjük össze. Az étcsokit késsel vagy géppel aprítsuk pici darabokra. Én néha szoktam az aprítógépbe a csoki mellé rakni a lisztes keverékből egy keveset, hogy ne ragadjon nagyon a késekre. De persze lehet, hogy ez csak az én paranoiám. A darabolt csokit is hozzáadjuk a keverékhez.
  3. Beleütjük a tojást, elkavarjuk (már amennyire tudjuk), majd a folyósra melegített kókuszzsírt is hozzáöntjük. Kézzel összegyurmázzuk, majd egy kiskanál segítségével gombócokat formázunk, és a sütőpapíros tepsire rakjuk. Mivel szét fognak terpeszkedni, így dupla annyi helyet kell hagyni nekik.
  4. 12-13 percig sütjük. Melegen a legfinomabbak, amikor a csoki még olvadt. A tárolással nekem még sosem kellett foglalkoznom, még aznap elfogy az összes.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7831
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gluténmentes csokis tallérok
KisSziget 4 recept

Még kiskoromban egy receptkönyvben találtam ezt a receptet. Mivel azóta az étrendem fenekestül felfordult, muszáj voltam kissé átalakítani. Így lett a finomliszt lecserélve rizsliszt-kukoricaliszt-kölesliszt kombinációra, a cukor szőlőcukorra (redukált mennyiséggel), a vaj pedig (szintén kevesebb) kókuszzsírra. Személy szerint imádom a csilis csokit, így ebbe is kerül mindig. A legjobb, hogy a csípős ízt a végén érezzük, így nem dominál a valódi ízek felett. Őszintén, ez a legegyszerűbb és legnagyszerűbb sütemény, amit valaha is csináltam. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...