r
Nosalty Logó

Gluténmentes császármorzsa gyors, fahéjas szilvalekvárral

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Gluténmentes császármorzsa gyors, fahéjas szilvalekvárral
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lekvárhoz

A császármorzsához

440
Kalória
9.2g
Fehérje
81.3g
Szénhidrátok
9g
Zsír
142.1g
Víz
149.1g
Koleszterin
6.8g
Rost
40.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lekvárhoz

A császármorzsához

Összesen 440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lekvárhoz

A császármorzsához

Összesen 1754 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lekvárhoz

A császármorzsához

Összesen 153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    142.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2369.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    1015 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.2 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    568.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 1754 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

A lekvárhoz

  1. Először készítsük el a lekvárt. A körtekockákat az aszalt szilvával, a fahéjjal és a cukorral közepes lángon lefedve főzzük össze. Néha kavargassuk meg, hogy le ne égjen. Ha az aszalt szilva is elég puha már, vegyük le a tűzről, és kézi mixerrel egyneműsítsük. Kész is!

A császármorzsához

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a joghurtot, a tejet, a lisztet és a sütőport is. A masszához kisebb részletekben keverjük hozzá a fehérjét. Vigyázzunk, hogy ne törjön teljesen össze. Ha jól dolgoztunk, egy kicsit ragacsos, de mégis könnyed és habos keveréket kapunk majd.
  2. Ez a keverék mehet a kiolajozott serpenyőbe. Jobb, ha két részletben sütjük, és csak közepes lángon. Ha megsült az egyik fele, a fakanalunkkal szabdaljuk fel négy darabra, és úgy fordítsuk át, majd ha a másik fele is kezd készre sülni, daraboljuk még kisebb falatkákra. Tálaláskor kínáljuk mellé a lekvárt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Kétféle császármorzsa van. Az a darás-morzsalékos fajta és ez a gluténmentesen is habkönnyű változat. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha a másikat szoktad meg otthon. Ez a verzió az új kedvenced lesz! Ki kellett hagynom belőle a mazsolát, mert azt nem mindenki szereti. Így aztán kellett találnom valamit, ami legalább olyan jól kíséri ezt a finomságot. Jelentem, sikerült. Sőt! Jobb is lett! Sajnos a szilvaszezonnak már vége, de aszalt szilvával és körtével isteni lekvárt készíthetünk. Csak ne sajnáld belőle a cukrot és a fahéjat. Ez most nem a fogyókúráról szól!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gréti-szelet - citromos krémes

Nosalty szerkesztőségi tagként én is megalkottam a saját sütiszeletem. Imádom a citromot és az összes citrusfélét, úgyhogy nem volt nehéz kitalálni valamilyen savanykás ízvilágú ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!