Gluténmentes császármorzsa 2.
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1104.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.6 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1937 micro
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.4 g
Zsír
-
Összesen 92.9 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 828 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4417.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1090 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 667 mg
-
Foszfor 1614 mg
-
Nátrium 869 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 682.5 g
-
Cukor 299 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 266.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 707 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 694 mg
-
Retinol - A vitamin: 645 micro
-
α-karotin 315 micro
-
β-karotin 564 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7750 micro
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 409 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet felmelegítjük langyosra.
- A tojások sárgáját kikeverjük kb. 1,5 dl mézzel, a reszelt citromhéjjal ( ízlés szerinti mennyiségben ), s elegyítjük a langyos tejjel.
- A kukoricadarát is hozzáadjuk a tejhez, alaposan elkevergetjük, s legalább 3/4 órán át pihentetjük, hogy jól meg tudja szívni magát.
- A türelmi idő lejárta után felverjük a tojásfehérjéket a végén hozzáadagolva a maradék 0,5 dl mézet, s beleforgatjuk a kukoricadarás masszába - ami addigra már jócskán sűrűsödött. ( Amennyiben túl sűrűnek mutatkozik, akkor adjunk hozzá egy kis tejet. Sajnos a tej mennyiségét pontosan nehéz megadni, hiszen nagymértékben függhet a kukoricadara finomságától, fajtájától.)
- A serpenyőben kevés vajat olvasztunk, s rámerünk egy merőkanállal a tésztából, s megpirítjuk, mintha omlettet készítenénk, majd átfordítjuk, a másik oldalát is megpirítjuk, ezek után fakanállal összetördeljük, s átborítjuk egy másik edénybe (lábosba) - melybe induláskor szintén egy pici vajat olvasztottunk -, ahol kisebb lángon szárítgatjuk, pirítgatjuk tovább az apróságokat.
- Ha most megkóstolva úgy érezzük, hogy nem elég édes, akkor ebben az edényben meglocsolgatva mézzel még nagyon szépen beisszák azt a falatkák. Kb. mire a másik serpenyő tartalma is ide kerülne, addigra tökéletesre sülnek, s helyükre kerülhet az utánpótlás.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 190
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 33048
- Feltöltés dátuma: 2010. október 09.
Ajánló
1. Reszelt alma (durvábbik reszelőn) + fahéj + méz pirítgatása serpenyőben, míg a végeredmény illata, s íze nagyon hasonlít az almáspitére. 2. Meggymártás kissé sűrűbbre főzve. Mi hol egyikkel, hol másikkal fogyasztjuk, mivel sajnos házilekvár igen ritkán van itthon. - Bár, szerintem, ha lenne is, akkor is sokszor ennénk ezekkel, hiszen annyira finomak :o) Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Elég nehéz volt rálelni a smarni gluténmentes változatára, de párom igazán türelmes volt. Ezek után nem volt kétséges, hogy a feladat is az övé lehetett, mégpedig hogy elkészítse azt :o) Sokat kísérletezett, mire ez a végeredmény így megszületett, s azóta is csak ő készíti, ha smarnit ennénk. Ennek a mennyiségnek a kisütése azért eléggé hosszadalmas, de több serpenyővel, ráadásul gyakorlott háziasszonyok és háziembörök ripsz-ropsz végeznek véle.