r
Nosalty Logó

Gluténmentes császármorzsa 2.

Flikflak
Gluténmentes császármorzsa 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

968
Kalória
22.6g
Fehérje
170.6g
Szénhidrát
23.2g
Zsír
66.6g
Víz
206.9g
Koleszterin
9.4g
Élelmi rost
74.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 968 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3870 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    170.6 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1937 micro
Összesen 968 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4417.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    667 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    682.5 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    266.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    707 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    315 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7750 micro
Összesen 3870 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük langyosra.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük kb. 1,5 dl mézzel, a reszelt citromhéjjal ( ízlés szerinti mennyiségben ), s elegyítjük a langyos tejjel.
  3. A kukoricadarát is hozzáadjuk a tejhez, alaposan elkevergetjük, s legalább 3/4 órán át pihentetjük, hogy jól meg tudja szívni magát.
  4. A türelmi idő lejárta után felverjük a tojásfehérjéket a végén hozzáadagolva a maradék 0,5 dl mézet, s beleforgatjuk a kukoricadarás masszába - ami addigra már jócskán sűrűsödött. ( Amennyiben túl sűrűnek mutatkozik, akkor adjunk hozzá egy kis tejet. Sajnos a tej mennyiségét pontosan nehéz megadni, hiszen nagymértékben függhet a kukoricadara finomságától, fajtájától.)
  5. A serpenyőben kevés vajat olvasztunk, s rámerünk egy merőkanállal a tésztából, s megpirítjuk, mintha omlettet készítenénk, majd átfordítjuk, a másik oldalát is megpirítjuk, ezek után fakanállal összetördeljük, s átborítjuk egy másik edénybe (lábosba) - melybe induláskor szintén egy pici vajat olvasztottunk -, ahol kisebb lángon szárítgatjuk, pirítgatjuk tovább az apróságokat.
  6. Ha most megkóstolva úgy érezzük, hogy nem elég édes, akkor ebben az edényben meglocsolgatva mézzel még nagyon szépen beisszák azt a falatkák. Kb. mire a másik serpenyő tartalma is ide kerülne, addigra tökéletesre sülnek, s helyükre kerülhet az utánpótlás.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p

Elég nehéz volt rálelni a smarni gluténmentes változatára, de párom igazán türelmes volt. Ezek után nem volt kétséges, hogy a feladat is az övé lehetett, mégpedig hogy elkészítse azt :o) Sokat kísérletezett, mire ez a végeredmény így megszületett, s azóta is csak ő készíti, ha smarnit ennénk. Ennek a mennyiségnek a kisütése azért eléggé hosszadalmas, de több serpenyővel, ráadásul gyakorlott háziasszonyok és háziembörök ripsz-ropsz végeznek véle.

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...