r
Nosalty Logó

Gluténmentes banánkenyér

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DorciMade
Gluténmentes banánkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lisztes keverékhez

Cukros keverékhez

Sütés

Összesen 380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lisztes keverékhez

Cukros keverékhez

Sütés

Összesen 2663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lisztes keverékhez

Cukros keverékhez

Sütés

Összesen 167 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1290.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.6 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 2663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Lisztes keverékhez

Cukros keverékhez

Sütés

Elkészítés

Lisztes keverékhez

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A banánokat villával pépesítjük. A kenyérformánkat kiolajozzuk (én kókuszolajjal), és az aljába teszünk egy sütőpapír darabkát, hogy biztos ne ragadjon oda.
  2. Egy keverőtálban a rizslisztet (lehet zabliszt, bármilyen paleo liszt) összekeverjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával és a fahéjjal, majd félretesszük.
  3. A datolyákat felvágjuk, a csokoládét is, majd a lisztkeverékünkből veszünk egy kicsit, és beforgatjuk a csokoládét és a datolyákat egyaránt, hogy ne süllyedjenek le a tésztában, így félretesszük kis tálkákba.

Cukros keverékhez

  1. Egy másik keverőtálban keverjük össze (kézi habverő is jó) a cukrot a kókuszolajjal és az almalével. (Nekem csak hígabb volt, de a házi, sűrű még jobb!)
  2. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a mandulatejet és a vanília aromát, majd a pépesített banánt. Végül jól összekeverjük.
  3. A tojásos keveréket öntsük a száraz összetevőkhöz, majd fakanállal keverjük össze, a vége felé beleforgatjuk a csokit és a datolyát. Ne keverjük túl. Ha túl sűrűnek érezzük a tésztát, hozzáönthetünk kis almalevet vagy mandulatejet.

Sütés

  1. Öntsük a kenyérformánkba, majd betesszük az előmelegített sütőbe. (Én légkeverésesen sütöttem, és az alsó szintre raktam a rácsot, de ha idő előtt nagyon barnulna, tegyük sima sütésre. Ki lehet majd tapasztalni, kinek milyen a legjobb.) Mivel nem sima lisztről van szó, kell legalább 1 óra vagy 1 óra 15 perc, de tűpróbával ellenőrizhetjük.
  2. Ha kész kivesszük, és teljesen hagyjuk kihűlni, majd szeletelhető. Ha belül igazán puha és kívül ropogós, elértük a kívánt végeredményt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x13x7
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15842
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 28.

Ajánló

Kakaóval, teával, tejjel, vagy magában tökéletesen tálalható. Nekem is megbarnult a teteje kicsit, de nem baj, csak figyelni kell néha. Tudatosan étkezők, gluténérzékenyek bátran fogyaszthatják. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DorciMade 2 recept

Az elmúlt pár hónapban próbálok odafigyelni, mit eszem. Ezért nézegettem paleo típusú süteményeket, kenyereket, és végül rábukkantam erre a banánkenyérre, ez is az egyik a sok közül, de ez tetszett a legjobban, és egyszerű is. Nagyon finom és egészséges is, valamint laktató! Ajánlom mindenkinek! :) Jó étvágyat!

Hozzávalók

Lisztes keverékhez

Cukros keverékhez

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...