Gluténmentes aranygaluska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gourmand
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
435
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
5210
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
328
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 325 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
435
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.2 g
Zsír
-
Összesen 242.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 137 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6256 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 763 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 413 mg
-
Foszfor 1105 mg
-
Nátrium 3900 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 684.3 g
-
Cukor 292 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 95.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 731 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 455 micro
-
Kolin: 393 mg
-
Retinol - A vitamin: 692 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 457 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 509 micro
Összesen
5210
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
328
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 20 dkg cukrot és a diót félretesszük. A többi hozzávalóból egy könnyű, lágy tésztát gyúrunk (egy szélesebb fakanállal a legegyszerűbb dagasztani, a szélétől a közép felé, lentről felfelé), majd meleg helyre kelni tesszük.
- A diót ledaráljuk, és egy edényben (lehetőleg vaslábosban) megpirítjuk. Amikor lehűlt, a félretett cukorral összekeverjük.
- A megkelt tésztából (vízbe mártott kanállal) diónyi darabokat szaggatunk, és megforgatjuk a cukrozott dióban, majd egy wok típusú edénybe egymásra helyezzük.
- Előmelegített sütőben 180-190 fokon (hőlégkeveréses) 50-60 percig sütjük. A lerben legyen vizestál, hogy nedves közegben süljön. Ha aranybarnára sült, máris tálalható. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 7317
- Feltöltés dátuma: 2019. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gourmand
34 recept
Az aranygaluska varázsa abban rejlik, hogy a család egyszerűen csak körbeüli a wok-edényt, és mindenki csak úgy szakít magának egy-egy darabot. És miért épp gluténmentesen? Mert így teljes a család...