r
Nosalty Logó

Glutén- és tejmentes képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
B.Ildikó
Glutén- és tejmentes képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 197 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    264.1 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3655.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    1168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.4 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1102.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1989 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    587 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    1425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1917 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2068 micro
Összesen 4432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a margarint a vízzel, cukorral, sóval összeforraljuk. Hozzáadjuk a rizslisztet, addig keverjük a tűzhelyen, amíg elválik az edény falától.
  2. A tűzről levéve egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe dió méretű gombócokat adagolunk. 170°C-on 30 percet sütjük.

Krém

  1. A krémhez gőz fölött felverjük a tojásfehérjét a 100 g cukorral. A tojássárgáját elkeverjük az 50 g cukorral, a pudingporral, a vaníliás cukorral és 1 dl tejjel.
  2. A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a tojásos masszát, kevergetve sűrűre főzzük. Forrón összekeverjük a habbal, vigyázzunk, hogy ne törjük össze.
  3. Ha kihűlt, beledolgozzuk a felvert habtejszínt (adhatunk hozzá habfixálót, hogy keményebb habot kapjunk).
  4. A fánkokat félbevágjuk, megtöltjük a kihűlt krémmel. Ízlés szerint porcukorral szórjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 824
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
B.Ildikó 1 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...