r
Nosalty Logó

Glutén- és laktózmentes almás pite Picipirostól

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Picipiros
Glutén- és laktózmentes almás pite Picipirostól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 450 kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 2700 kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 287 kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 450 kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    149 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3995.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    3926 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.9 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1147 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 2700 kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához egy tálban a lisztet a sóval elkeverjük, majd a kockára vágott puha margarint a liszttel apróra morzsoljuk. Kanalanként hozzáadjuk a jeges vizet és alaposan átgyúrjuk.
  2. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, jól átgyúrjuk, hogy puha, sima tésztát kapjunk, majd két részre vágjuk úgy, hogy az egyik nagyobb darab legyen, ez lesz a pite alja. A kisebbik fele lesz a pite teteje. Folpackba csomagoljuk a két tésztát és fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Egy pite formát vékonyan kivajazunk, liszttel meghintjük. A hűtőből kivesszük a nagyobbik darab tésztát, lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Akkorára nyújtjuk, hogy a formába szépen illeszkedjen. Ezután a tésztát a formába egyengetjük, belenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, kilógó részeit levágjuk.
  4. Előmelegített sütőben 160 °C-on pár perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  5. A tészta kisebbik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd vagy akkora alakúra nyújtjuk, hogy majd a pite tetejét szépen befedje, vagy pedig tetszőleges formákat szaggatunk ki belőle, amivel a pite tetejét díszíthetjük. (Én itt a levél minta mellett döntöttem, a maradék tésztából pedig virágokat formáztam.)
  6. A pitét befedjük a tésztával, majd tejjel lekenjük és cukorral meghintjük.
  7. Előmelegített sütőben 160 °C-on addig sütöm a piténket, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Ezután hagyom teljesen kihűlni, porcukorral tálalom.

Töltelék

  1. A töltelékhez az almákat megpucoljuk, ujjnyi kockákra vágjuk. Elkeverjük a reszelt citromhéjjal és a fűszermixszel.
  2. Egy közepes fazékban a cukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a vizet. Vigyázat, a gőz felcsap, biztos távból öntsük rá! Ezután addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.
  3. A cukros vízhez adjuk a fűszeres almakockákat, majd közepes lángon, fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára főzzük.

Tetejére

  1. A pitét befedjük a tésztával, majd tejjel lekenjük és cukorral meghintjük.
  2. Előmelegített sütőben 160 °C-on addig sütjük a piténket, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, porcukorral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 823
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Glutén- és laktózmentes almás pite Picipirostól
Picipiros 76 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...