r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta csokiszívekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Galló Lívi
Gesztenyetorta csokiszívekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 3818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    240.2 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3674.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1490 mg
  • Nátrium
    1153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.3 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    878 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1510 micro
Összesen 3818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. Szétválasztjuk a tojássárgákat a fehérjéktől. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A fehérjéket pedig kemény habbá verjük.
  2. Egy másik tálban a sütőport elkeverjük a liszttel.
  3. Ezután a cukros tojássárgákat megszórjuk a fele liszttel, ráöntjük a fele tojáshabot, majd újból liszt, végül tojáshab, és nagy mozdulatokkal összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt világos barnára sütjük (tűpróba!).

Krémhez

  1. A fagyasztott gesztenyemasszát kiolvasztjuk, villával összetörjük, hozzákeverjük a lágy margarint. Ezután mehet hozzá a hideg cukrászhab.
  2. Gépi habverővel egynemű krémmé dolgozzuk kb. 3 perc alatt.

Díszítéshez

  1. Fél tábla étcsokit megolvasztunk, és sütőpapírra kb. 3 cm-es szíveket formázunk belőle kiskanállal. Nekem 12 szívem lett. Ezeket rövid időre betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjenek.
  2. A kihűlt tésztát félbevágjuk. A két rész közé kenjük a gesztenyés krém 2/3-át. A maradék krémmel megkenjük a torta tetejét.
  3. A másik fél tábla csokit 1 ek olajjal megolvasztjuk, és gyors mozdulatokkal csíkokat csorgatunk a torta tetejére tetszés szerint.
  4. Az oldalát az előzőleg felvert cukrászhabbal díszítjük kedvünk szerint. Én habzsákba töltöttem, és így díszítettem. Végül a tetejére is nyomunk kis halmokat, annyit amennyi szívet "gyártottunk". S ezekre a halmokba állítjuk a már megszilárdult csokiszíveket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2656
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 27.

Ajánló

Szülinapra, névnapra, családi ünnepekre, zsúrokra isteni desszert. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyetorta csokiszívekkel
Galló Lívi 18 recept

Szülinapi zsúrra szerettem volna valami gyorsan elkészíthető finomságot a gyerekeknek. Lányom nem szereti a cukormázzal bevont tortákat, így gondoltam, összedobok egy gesztenyéset. A gesztenyét szinte mindenki szereti. :) Gyorsan elkészül, s biztosan nagy sikert arat, jó étvágyat hozzá! :)

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...