r
Nosalty Logó

Gesztenyés tallérok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Gesztenyés tallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    292.4 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3065.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2245 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 4136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Állandó keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  3. Belereszeljük a gesztenyét, és tovább keverjük.
  4. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat teszünk 3-4 cm távolságra (erre azért van szükség, mert megnőnek).
  6. Előmelegített sütőben sütjük kb. 10-15 percig, akkor jó, ha a sütőpapírról fel tudjuk emelni.
  7. Amikor kihűlt, olvasztott csokoládéba mártjuk, és rácson hagyjuk megdermedni a csokoládét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x28x3
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 534
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 277
  • Össznézettség: 50524
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 11.

Ajánló

Csokoládéba mártogatás helyett  lekvárral is össze lehet ragasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept egy apró módosítással a Nők Lapja konyha 8. számából származik.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...