Gesztenyés szülinapi torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskóta megsütése
-
39g tojás48 kcal
-
11g finomliszt38 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Gesztenyés töltelék elkészítése
-
50g gesztenyemassza90 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
5g cukor19 kcal
Tetejére a díszítés elkészítése
-
20g marcipán92 kcal
Összesen
437
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskóta megsütése
-
385g tojás484 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Gesztenyés töltelék elkészítése
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g cukor194 kcal
Tetejére a díszítés elkészítése
-
200g marcipán924 kcal
Összesen
4376
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskóta megsütése
-
24.8g tojás31 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
12.9g cukor50 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
Gesztenyés töltelék elkészítése
-
32.2g gesztenyemassza58 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
Tetejére a díszítés elkészítése
-
12.9g marcipán60 kcal
Összesen
282
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
437
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.3 g
Zsír
-
Összesen 161.4 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1475 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4805.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 1116 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 1998 mg
-
Nátrium 1464 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 634.5 g
-
Cukor 357 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 287.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1226 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 1025 mg
-
Retinol - A vitamin: 1213 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1723 micro
Összesen
4376
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
282
kcal
Hozzávalók
A piskóta megsütése
-
7 db tojás
-
7 evőkanál finomliszt
-
20 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
Gesztenyés töltelék elkészítése
Tetejére a díszítés elkészítése
Elkészítés
A piskóta megsütése
- A 7 db tojásból, lisztből, sütőporból, cukorból piskótát sütünk kerek piskótaformában.
- Egy tortaformát vajjal kikenünk, és liszttel megszórjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrot. A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
- A sütőporos lisztet átszitáljuk, majd egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
- A masszát rögtön a tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 30-35 perc alatt megsütjük.
- Ha megsült a piskóta és háromfelé vágtuk, megkenjük mindkét lapot, majd rátesszük a piskóta felső lapját.
- Ezután a töltelék maradékát rákenjük a tetejére és az oldalára.
Gesztenyés töltelék elkészítése
- Amíg sül a piskóta, addig a tölteléket, azaz a gesztenyemasszákat a porcukorral, langyos vajjal jól összekeverjük.
Tetejére a díszítés elkészítése
- Közben a marcipánmasszát megmelegítjük (pl. egy nejlonba rakjuk, és langyos vízben megmelegítjük), hogy könnyen alakítható legyen.
- Az asztalra teszünk egy nagyobb nejlont, erre szórunk porcukrot, majd rátesszük a kicsomagolt marcipánmasszát, aminek a tetejét is beszórjuk porcukorral kicsit. Ráteszünk egy másik nejlont, és nyújtófával szépen, óvatosan kinyújtjuk a megfelelő nagyságra.
- Ha sikerült jó vékonyra kinyújtani a marcipánt, akkor lassan, óvatosan a torta tetejére helyezzük, és az oldalát szépen eligazgatjuk, hogy mind a tetején, mind az oldalán szépen hozzásimuljon a tortához.
- Utána a tetejét kidíszítjük marcipánfigurával vagy marcipánvirágokkal, stb. Végül hűtőbe rakjuk pár órára vagy egy éjszakára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1600
- Feltöltés dátuma: 2015. május 31.
Ajánló
Én általában a tortákat, s bizonyos süteményeket délután vagy este elkészítem, és csak másnap szeletelünk, amikor együtt van a család.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katrin
144 recept
Lányom születésnapjára készítettem ezt a gesztenyés tortát... Nagyon finom lett!!