r
Nosalty Logó

Gesztenyés szülinapi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Gesztenyés szülinapi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskóta megsütése

Gesztenyés töltelék elkészítése

Tetejére a díszítés elkészítése

Összesen 437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskóta megsütése

Gesztenyés töltelék elkészítése

Tetejére a díszítés elkészítése

Összesen 4376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskóta megsütése

Gesztenyés töltelék elkészítése

Tetejére a díszítés elkészítése

Összesen 282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4805.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1116 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    1998 mg
  • Nátrium
    1464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.5 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    1025 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1723 micro
Összesen 4376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A piskóta megsütése

Gesztenyés töltelék elkészítése

Tetejére a díszítés elkészítése

Elkészítés

A piskóta megsütése

  1. A 7 db tojásból, lisztből, sütőporból, cukorból piskótát sütünk kerek piskótaformában.
  2. Egy tortaformát vajjal kikenünk, és liszttel megszórjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrot. A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
  3. A sütőporos lisztet átszitáljuk, majd egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
  4. A masszát rögtön a tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 30-35 perc alatt megsütjük.
  5. Ha megsült a piskóta és háromfelé vágtuk, megkenjük mindkét lapot, majd rátesszük a piskóta felső lapját.
  6. Ezután a töltelék maradékát rákenjük a tetejére és az oldalára.

Gesztenyés töltelék elkészítése

  1. Amíg sül a piskóta, addig a tölteléket, azaz a gesztenyemasszákat a porcukorral, langyos vajjal jól összekeverjük.

Tetejére a díszítés elkészítése

  1. Közben a marcipánmasszát megmelegítjük (pl. egy nejlonba rakjuk, és langyos vízben megmelegítjük), hogy könnyen alakítható legyen.
  2. Az asztalra teszünk egy nagyobb nejlont, erre szórunk porcukrot, majd rátesszük a kicsomagolt marcipánmasszát, aminek a tetejét is beszórjuk porcukorral kicsit. Ráteszünk egy másik nejlont, és nyújtófával szépen, óvatosan kinyújtjuk a megfelelő nagyságra.
  3. Ha sikerült jó vékonyra kinyújtani a marcipánt, akkor lassan, óvatosan a torta tetejére helyezzük, és az oldalát szépen eligazgatjuk, hogy mind a tetején, mind az oldalán szépen hozzásimuljon a tortához.
  4. Utána a tetejét kidíszítjük marcipánfigurával vagy marcipánvirágokkal, stb. Végül hűtőbe rakjuk pár órára vagy egy éjszakára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1606
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 31.

Ajánló

Én általában a tortákat, s bizonyos süteményeket délután vagy este elkészítem, és csak másnap szeletelünk, amikor együtt van a család.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom születésnapjára készítettem ezt a gesztenyés tortát... Nagyon finom lett!!

Hozzávalók

A piskóta megsütése

Gesztenyés töltelék elkészítése

Tetejére a díszítés elkészítése

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...