r
Nosalty Logó

Gesztenyés szelet Edit konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VnéEdit
Gesztenyés szelet Edit konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

921
Kalória
13.1g
Fehérje
109g
Szénhidrátok
48.4g
Zsír
96.3g
Víz
408g
Koleszterin
1.9g
Rost
61g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 921 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 5525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 921 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    290.4 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4567.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1971 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.3 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    577.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    461 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2622 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2155 micro
Összesen 5525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 290 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük 10 perc alatt.
  4. A puha vajat, őrölt fahéjat, reszelt citrom héját hozzákeverjük, jól kiverjük.
  5. A lisztet, keményítőt, kakaóport, sütőport elvegyítjük, és lazán hozzákeverjük.
  6. Tepsibe tesszük, és megsütjük 20 perc alatt.
  7. A krémet elkészítése:
  8. A tojássárgákat porcukorral vízgőz felett krém sűrűségűre keverjük.
  9. Gőzről levéve hozzákeverjük a gesztenyemasszát, rumaromát.
  10. A tejszínt keményre verjük, és a gesztenyés masszával egybekeverjük.
  11. Összeállítás:
  12. A tésztalapot sütőből kivéve baracklekvárral lekenjük.
  13. A kihűlt tésztára kenjük a krém 2/3 részét.
  14. 4 lapra vágjuk a rövidebb oldalával párhuzamosan.
  15. 2-2 lapot egymásra fektetjük, le is nyomkodjuk könnyedén.
  16. Majd mindkettő oldalát és tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.Villával megcifrázzuk.
  17. A tejszínt kemény habbá verjük, és díszítjük.
  18. Csokoládéforgáccsal is megszórhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Szakácskönyvből készítettem (Lajos Mari). Többször meg lesz ismételve, mert nagyon finom sütemény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!