r
Nosalty Logó

Gesztenyés szelet Edit konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VnéEdit
Gesztenyés szelet Edit konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

921
Kalória
13.1g
Fehérje
109g
Szénhidrátok
48.4g
Zsír
96.3g
Víz
408g
Koleszterin
1.9g
Rost
61g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 921 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 5525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 921 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    290.4 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4567.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1971 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.3 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    577.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    461 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2622 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2155 micro
Összesen 5525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 290 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük 10 perc alatt.
  4. A puha vajat, őrölt fahéjat, reszelt citrom héját hozzákeverjük, jól kiverjük.
  5. A lisztet, keményítőt, kakaóport, sütőport elvegyítjük, és lazán hozzákeverjük.
  6. Tepsibe tesszük, és megsütjük 20 perc alatt.
  7. A krémet elkészítése:
  8. A tojássárgákat porcukorral vízgőz felett krém sűrűségűre keverjük.
  9. Gőzről levéve hozzákeverjük a gesztenyemasszát, rumaromát.
  10. A tejszínt keményre verjük, és a gesztenyés masszával egybekeverjük.
  11. Összeállítás:
  12. A tésztalapot sütőből kivéve baracklekvárral lekenjük.
  13. A kihűlt tésztára kenjük a krém 2/3 részét.
  14. 4 lapra vágjuk a rövidebb oldalával párhuzamosan.
  15. 2-2 lapot egymásra fektetjük, le is nyomkodjuk könnyedén.
  16. Majd mindkettő oldalát és tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.Villával megcifrázzuk.
  17. A tejszínt kemény habbá verjük, és díszítjük.
  18. Csokoládéforgáccsal is megszórhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Szakácskönyvből készítettem (Lajos Mari). Többször meg lesz ismételve, mert nagyon finom sütemény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Sajtos-köményes tallér

Itt az interneten találtam egy aránylag olcsó ostyasütőt (a fotón látszik is), és azóta nagyon sokszor készítem el a sajtos tallért. Nagyon kiadós és finom ropogtatni való, és a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!