r
Nosalty Logó

Gesztenyés szelet Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Gesztenyés szelet Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 921 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 5525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 921 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    290.4 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4567.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1971 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.3 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    461 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2622 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2155 micro
Összesen 5525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük 10 perc alatt.
  4. A puha vajat, őrölt fahéjat, reszelt citrom héját hozzákeverjük, jól kiverjük.
  5. A lisztet, keményítőt, kakaóport, sütőport elvegyítjük, és lazán hozzákeverjük.
  6. Tepsibe tesszük, és megsütjük 20 perc alatt.
  7. A krémet elkészítése:
  8. A tojássárgákat porcukorral vízgőz felett krém sűrűségűre keverjük.
  9. Gőzről levéve hozzákeverjük a gesztenyemasszát, rumaromát.
  10. A tejszínt keményre verjük, és a gesztenyés masszával egybekeverjük.
  11. Összeállítás:
  12. A tésztalapot sütőből kivéve baracklekvárral lekenjük.
  13. A kihűlt tésztára kenjük a krém 2/3 részét.
  14. 4 lapra vágjuk a rövidebb oldalával párhuzamosan.
  15. 2-2 lapot egymásra fektetjük, le is nyomkodjuk könnyedén.
  16. Majd mindkettő oldalát és tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.Villával megcifrázzuk.
  17. A tejszínt kemény habbá verjük, és díszítjük.
  18. Csokoládéforgáccsal is megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4263
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Szakácskönyvből készítettem (Lajos Mari). Többször meg lesz ismételve, mert nagyon finom sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...