Gesztenyés szelet Edit konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
17g finomliszt61 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
19 kcal
-
3 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
-
17g lekvár/ dzsem46 kcal
-
67g gesztenyemassza119 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
Díszítéshez
-
25g habtejszín73 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
Összesen
921
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
114 kcal
-
18 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A töltelékhez
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
-
400g gesztenyemassza716 kcal
-
3g rumaroma0 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
Díszítéshez
-
150g habtejszín438 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
Összesen
5525
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.6g étkezési keményítő6 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
17.4g tojás22 kcal
-
10.5g porcukor41 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
-
5.3g lekvár/ dzsem15 kcal
-
21.1g gesztenyemassza38 kcal
-
0.2g rumaroma0 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
13.2g habtejszín38 kcal
Díszítéshez
-
7.9g habtejszín23 kcal
-
2.6g csokoládé14 kcal
Összesen
290
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 48.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 761.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 329 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 96.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 444 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 243 mg
-
Retinol - A vitamin: 437 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 359 micro
Összesen
921
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.6 g
Zsír
-
Összesen 290.4 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 2448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4567.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 1073 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 1971 mg
-
Nátrium 1118 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 654.3 g
-
Cukor 366 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 577.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2665 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 461 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 1458 mg
-
Retinol - A vitamin: 2622 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2155 micro
Összesen
5525
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
290
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg finomliszt
-
6 g sütőpor
-
3 dkg étkezési keményítő
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
6 db tojás
-
20 dkg porcukor
-
12.5 dkg vaj
-
1 kk fahéj
-
1 citromból nyert citromhéj
A töltelékhez
-
10 dkg lekvár/ dzsem
-
40 dkg gesztenyemassza
-
3 ml rumaroma
-
3 db tojássárgája
-
8 dkg cukor
-
250 ml habtejszín
Díszítéshez
-
150 ml habtejszín
-
5 dkg csokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítése:
- 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük 10 perc alatt.
- A puha vajat, őrölt fahéjat, reszelt citrom héját hozzákeverjük, jól kiverjük.
- A lisztet, keményítőt, kakaóport, sütőport elvegyítjük, és lazán hozzákeverjük.
- Tepsibe tesszük, és megsütjük 20 perc alatt.
- A krémet elkészítése:
- A tojássárgákat porcukorral vízgőz felett krém sűrűségűre keverjük.
- Gőzről levéve hozzákeverjük a gesztenyemasszát, rumaromát.
- A tejszínt keményre verjük, és a gesztenyés masszával egybekeverjük.
- Összeállítás:
- A tésztalapot sütőből kivéve baracklekvárral lekenjük.
- A kihűlt tésztára kenjük a krém 2/3 részét.
- 4 lapra vágjuk a rövidebb oldalával párhuzamosan.
- 2-2 lapot egymásra fektetjük, le is nyomkodjuk könnyedén.
- Majd mindkettő oldalát és tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.Villával megcifrázzuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és díszítjük.
- Csokoládéforgáccsal is megszórhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4263
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Szakácskönyvből készítettem (Lajos Mari). Többször meg lesz ismételve, mert nagyon finom sütemény.