r
Nosalty Logó

Gesztenyés piskóta Katrin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Gesztenyés piskóta Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A pisóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

Összesen 385 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A pisóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

Összesen 3855 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A pisóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 385 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    212.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2037.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1811 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 3855 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A pisóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

Elkészítés

A pisóta elkészítése, megsütése

  1. A 6 tojásból, 5 ek lisztből, 1 ek darált mákból, 6 ek cukorból, kb. 40 x 25 cm-es tepsiben mákos piskótát sütünk. Egy tortaformát vajjal kikenünk, és liszttel megszórjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrot.
  3. A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
  4. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a mákot, majd adagonként egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
  5. A masszát rögtön az előkészített tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 40 perc alatt megsütjük.

A krém elkészítése

  1. Amíg sül a piskóta, a gesztenyemasszát a cukorral és a puha margarinnal jól összekeverjük.
  2. Ha kisült a piskóta, hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd a krémet a tetejére kenjük. Rászórjuk a csokidarát, és pár órára, akár egy éjszakára a hűtőben hagyjuk.
  3. Másnap szeletelhetjük, és fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 3039
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 14.

Ajánló

Desszertnek ajánlom ezt az egyszerű, de finom piskótát. Különösen a tortadara felkelti a kisgyerekek érdeklődését... ami nálunk fontos szempont...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a gesztenyés finomságokat is, ezért néha ilyen nagyon egyszerű gesztenyés piskótát szoktam sütni. Ezt valóban fiatal kezdő szakácsok-cukrászok is elkészíthetik.

Hozzávalók

A pisóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...