Gesztenyés piskóta Katrin konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 22% Zsír
A pisóta elkészítése, megsütése
-
33g tojás42 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
1g mák5 kcal
-
20g cukor77 kcal
A krém elkészítése
-
20g vaj143 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
27 kcal
-
25g gesztenyemassza45 kcal
Összesen
385
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 22% Zsír
A pisóta elkészítése, megsütése
-
330g tojás415 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
9g mák47 kcal
-
200g cukor774 kcal
A krém elkészítése
-
200g vaj1434 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
50g fehér tortadara270 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
Összesen
3855
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 22% Zsír
A pisóta elkészítése, megsütése
-
28.4g tojás36 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
0.8g mák4 kcal
-
17.2g cukor66 kcal
A krém elkészítése
-
17.2g vaj123 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
4.3g fehér tortadara23 kcal
-
21.5g gesztenyemassza38 kcal
Összesen
330
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
385
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.5 g
Zsír
-
Összesen 212.9 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2037.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 453 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 870 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 434 g
-
Cukor 281 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 263.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1837 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 914 mg
-
Retinol - A vitamin: 1811 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1474 micro
Összesen
3855
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
A pisóta elkészítése, megsütése
-
6 db tojás
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 ek mák
-
20 dkg cukor
A krém elkészítése
-
20 dkg vaj
-
5 ek cukor
-
25 dkg gesztenyemassza
Elkészítés
A pisóta elkészítése, megsütése
- A 6 tojásból, 5 ek lisztből, 1 ek darált mákból, 6 ek cukorból, kb. 40 x 25 cm-es tepsiben mákos piskótát sütünk. Egy tortaformát vajjal kikenünk, és liszttel megszórjuk.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrot.
- A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
- A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a mákot, majd adagonként egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
- A masszát rögtön az előkészített tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 40 perc alatt megsütjük.
A krém elkészítése
- Amíg sül a piskóta, a gesztenyemasszát a cukorral és a puha margarinnal jól összekeverjük.
- Ha kisült a piskóta, hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd a krémet a tetejére kenjük. Rászórjuk a csokidarát, és pár órára, akár egy éjszakára a hűtőben hagyjuk.
- Másnap szeletelhetjük, és fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x25
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 3039
- Feltöltés dátuma: 2015. június 14.
Ajánló
Desszertnek ajánlom ezt az egyszerű, de finom piskótát. Különösen a tortadara felkelti a kisgyerekek érdeklődését... ami nálunk fontos szempont...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katrin
144 recept
Szeretjük a gesztenyés finomságokat is, ezért néha ilyen nagyon egyszerű gesztenyés piskótát szoktam sütni. Ezt valóban fiatal kezdő szakácsok-cukrászok is elkészíthetik.