r
Nosalty Logó

Gesztenyés piramis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
perika
Gesztenyés piramis
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1022 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8165 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1022 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    393.7 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2573.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    2138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1059.6 g
  • Cukor
    454 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2501 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 8165 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémhez valókat egy tálban jól formázható masszává gyúrjuk. Ha nem állna össze, lekvárral segítünk rajta.
  2. A töltelékhez valókat összedolgozzuk a meggy kivételével.
  3. A piramisformát megszórjuk kókuszreszelékkel, megtöltjük a masszával, lyukat készítünk a közepébe.
  4. A lyukba belepottyantunk 1 magvalt meggyet, a maradék üreget megtöltjük gesztenyemasszával.
  5. Majd lefedjük egy kerek háztartási keksszel.
  6. "Fejreállítva" kifordítjuk a formából. Kb. 25-27 db készül ebből a tésztamennyiségből.
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 22746
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
perika 2 recept

Bármikor elkészítjük általában névnapra, szülinapra. Mindig nagy sikert arat, és azonnal kérik a receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...