Gesztenyés-mandulás sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 24% Zsír
A zöld tésztához
-
50g kekszmorzsa210 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
14g tej8 kcal
-
8 kcal
-
6g mandulaaroma0 kcal
Gesztenyés réteghez
-
75g gesztenyemassza134 kcal
Csokoládés bevonóréteghez
-
15g tortabevonó82 kcal
-
5g vaj36 kcal
Összesen
715
kcal
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 24% Zsír
A zöld tésztához
-
500g kekszmorzsa2095 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
140g tej78 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
60g mandulaaroma0 kcal
Gesztenyés réteghez
-
750g gesztenyemassza1343 kcal
Csokoládés bevonóréteghez
-
150g tortabevonó819 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
7145
kcal
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 24% Zsír
A zöld tésztához
-
24.2g kekszmorzsa101 kcal
-
7.2g porcukor28 kcal
-
12.1g margarin87 kcal
-
6.8g tej4 kcal
-
4 kcal
-
2.9g mandulaaroma0 kcal
Gesztenyés réteghez
-
36.2g gesztenyemassza65 kcal
Csokoládés bevonóréteghez
-
7.2g tortabevonó40 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
Összesen
346
kcal
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 33 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 5.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
715
kcal
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 72.3 g
Zsír
-
Összesen 329.6 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2469.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 1618 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 946.6 g
-
Cukor 342 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2393 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 248 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 2256 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1643 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
7145
kcal
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 2.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
346
kcal
Hozzávalók
A zöld tésztához
-
50 dkg kekszmorzsa
-
15 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
-
14 ek tej
-
2 csomag vaníliás cukor
Gesztenyés réteghez
Csokoládés bevonóréteghez
Elkészítés
A zöld tésztához
- Először a zöld tészta alapanyagait tesszük bele az edénybe, és kézzel alaposan összedolgozzuk, a legvégén fokozatosan hozzáadva a tejet, és ha egybeálló, de formázható masszát kapunk, készen van.
- A gesztenyemasszát felolvadás után összetördeljük, és hígabb masszát keverünk belőle.
- Egy fazékban vizet forralunk, egy kis tálban, gőz fölött megolvasztjuk a margarint, beletörjük az ét tortabevonó kockáit, a víz alatt levesszük a lángot. Ügyeljünk, hogy a tálka ne érjen a vízbe. Állandó keverés mellett felolvasztjuk a csokita margarinnal elkeverve.
- Egy hosszúkás téglalap alakú jénait sütőpapírral kibélelünk, egyenletesen elsimítjuk benne azöld tésztát, rá a gesztenyés réteget, ezt is elegyengetjük, és a langyosra kihűlt csokimázat is ráöntjük a tetejére, ügyelve, hogy mindenhová jusson.
- Körülbelül 3 órára hűtőbe tesszük, mert így áll össze, és szépen szeletelhető lesz, ráadásul a csokimáz megdermed a tetején.
- Ha letelt az idő, kivesszük, és éles késsel felszeleteljükkockavagy téglalap alakúra.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1740
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A recept a nagyon ízletes Kekszes zöld süti továbbgondolása, annyiban lett módosítva, hogy gesztenyemassza van a kakaós réteg helyett. Így kevésbé édes, az ízek remekül harmonizálnak így is. Gesztenyemasszát krémesebbé lehet tenni egy kis tejjel felkavarva, legtöbbször felezni szoktam a mennyiséget, így egy kis jénaiban könnyen elfér az édesség. Valamint meggyel lehet még ízesíteni, belekeverve a zöld tésztába, ettől sokkal ízletesebb lesz.