r
Nosalty Logó

Gesztenyés-mandulás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés-mandulás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A zöld tésztához

Gesztenyés réteghez

Csokoládés bevonóréteghez

Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A zöld tésztához

Gesztenyés réteghez

Csokoládés bevonóréteghez

Összesen 7145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A zöld tésztához

Gesztenyés réteghez

Csokoládés bevonóréteghez

Összesen 346 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    329.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2469.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    1618 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    946.6 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2256 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1643 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 7145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A zöld tésztához

Gesztenyés réteghez

Csokoládés bevonóréteghez

Elkészítés

A zöld tésztához

  1. Először a zöld tészta alapanyagait tesszük bele az edénybe, és kézzel alaposan összedolgozzuk, a legvégén fokozatosan hozzáadva a tejet, és ha egybeálló, de formázható masszát kapunk, készen van.
  2. A gesztenyemasszát felolvadás után összetördeljük, és hígabb masszát keverünk belőle.
  3. Egy fazékban vizet forralunk, egy kis tálban, gőz fölött megolvasztjuk a margarint, beletörjük az ét tortabevonó kockáit, a víz alatt levesszük a lángot. Ügyeljünk, hogy a tálka ne érjen a vízbe. Állandó keverés mellett felolvasztjuk a csokita margarinnal elkeverve.
  4. Egy hosszúkás téglalap alakú jénait sütőpapírral kibélelünk, egyenletesen elsimítjuk benne azöld tésztát, rá a gesztenyés réteget, ezt is elegyengetjük, és a langyosra kihűlt csokimázat is ráöntjük a tetejére, ügyelve, hogy mindenhová jusson.
  5. Körülbelül 3 órára hűtőbe tesszük, mert így áll össze, és szépen szeletelhető lesz, ráadásul a csokimáz megdermed a tetején.
  6. Ha letelt az idő, kivesszük, és éles késsel felszeleteljükkockavagy téglalap alakúra.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1740
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a nagyon ízletes Kekszes zöld süti továbbgondolása, annyiban lett módosítva, hogy gesztenyemassza van a kakaós réteg helyett. Így kevésbé édes, az ízek remekül harmonizálnak így is. Gesztenyemasszát krémesebbé lehet tenni egy kis tejjel felkavarva, legtöbbször felezni szoktam a mennyiséget, így egy kis jénaiban könnyen elfér az édesség. Valamint meggyel lehet még ízesíteni, belekeverve a zöld tésztába, ettől sokkal ízletesebb lesz.

Hozzávalók

A zöld tésztához

Gesztenyés réteghez

Csokoládés bevonóréteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...