Gesztenyés krémes Moncsika konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)
-
40g tojássárgája129 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
8 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A gesztenyés krémhez
-
83g gesztenyemassza149 kcal
-
74 kcal
-
15 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
5g tej3 kcal
-
33g babapiskóta125 kcal
A vaníliás krémhez
A tetejére
-
67g habtejszín195 kcal
Összesen
1418
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)
-
240g tojássárgája773 kcal
-
480g tojásfehérje250 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A gesztenyés krémhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
160g sárgabaracklekvár445 kcal
-
91 kcal
-
30g rumaroma0 kcal
-
30g tej17 kcal
-
200g babapiskóta752 kcal
A vaníliás krémhez
A tetejére
-
400g habtejszín1168 kcal
Összesen
8506
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)
-
6.9g tojássárgája22 kcal
-
13.8g tojásfehérje7 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A gesztenyés krémhez
-
14.4g gesztenyemassza26 kcal
-
4.6g sárgabaracklekvár13 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.9g rumaroma0 kcal
-
0.9g tej0 kcal
-
5.8g babapiskóta22 kcal
A vaníliás krémhez
-
17.3g tej10 kcal
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
7.2g margarin52 kcal
-
4.3g porcukor17 kcal
A tetejére
-
11.5g habtejszín34 kcal
Összesen
246
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 70.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 508 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1463.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 394 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 517 mg
-
Nátrium 422 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.4 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 152.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 680 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 103 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 352 mg
-
Retinol - A vitamin: 651 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 329 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 446 micro
Összesen
1418
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 172.5 g
Zsír
-
Összesen 423.4 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 165 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 3048 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8780.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 299 mg
-
Kálcium 2364 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 446 mg
-
Foszfor 3099 mg
-
Nátrium 2533 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1004.3 g
-
Cukor 468 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 917.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4078 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 615 micro
-
K vitamin: 247 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 464 micro
-
Kolin: 2111 mg
-
Retinol - A vitamin: 3906 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 1976 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2675 micro
Összesen
8506
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)
-
12 db tojássárgája
-
12 db tojásfehérje
-
10 evőkanál finomliszt
-
12 ek cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A gesztenyés krémhez
-
50 dkg gesztenyemassza
-
8 ek sárgabaracklekvár
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
30 ml rumaroma
-
3 ek tej
-
20 dkg babapiskóta
A vaníliás krémhez
-
6 dl tej
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
25 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
A tetejére
-
4 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)
- A tészta hozzávalóiból 2 piskótalapot sütünk.
- A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és a rumaromával, majd végül kevés tejjel higítjuk.
- A babapiskótát feldaraboljuk, és a gesztenyés krémbe keverjük.
- A vaníliás krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a cukorral alaposan kikevert margarint, és összekeverjük.
- Ha a piskóták kihűltek, akkor megtöltjük a következő módon: az alsó lapot megkenjük a vaníliás krém felével, majd rákenjük a gesztenyés krémet, erre a maradék vaníliásat, majd befedjük az egészet a másik piskótával.
- A tetejét tejszínhabbal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12245
- Feltöltés dátuma: 2012. október 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ma sütöttem először, de mindenkinek nagyon ízlett, így biztos el fogom máskor is készíteni.