r
Nosalty Logó

Gesztenyés krémes Moncsika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés krémes Moncsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 1418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 8506 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1463.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 1418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    172.5 g

Zsír

  • Összesen
    423.4 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    3048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8780.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    2364 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    3099 mg
  • Nátrium
    2533 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1004.3 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4078 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    615 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    2111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3906 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    1976 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2675 micro
Összesen 8506 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)

  1. A tészta hozzávalóiból 2 piskótalapot sütünk.
  2. A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és a rumaromával, majd végül kevés tejjel higítjuk.
  3. A babapiskótát feldaraboljuk, és a gesztenyés krémbe keverjük.
  4. A vaníliás krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a cukorral alaposan kikevert margarint, és összekeverjük.
  5. Ha a piskóták kihűltek, akkor megtöltjük a következő módon: az alsó lapot megkenjük a vaníliás krém felével, majd rákenjük a gesztenyés krémet, erre a maradék vaníliásat, majd befedjük az egészet a másik piskótával.
  6. A tetejét tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12236
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma sütöttem először, de mindenkinek nagyon ízlett, így biztos el fogom máskor is készíteni.

Hozzávalók

A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...