r
Nosalty Logó

Gesztenyés krémes Lizinka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Gesztenyés krémes Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 778 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 3109 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 778 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 3109 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kihajtogatjuk, és pontosan félbevágjuk. (2 db 19 x 24,5 cm-es téglalapokat kapunk.)
  2. Tepsi hátán villával megszurkáljuk, és szép világos színűre sütjük. Amikor lecsúsztatjuk a tepsiről, célszerű sütőpapírral letakarni, és egy tálcán nyomatékot tenni rá, hogy vékony, sima lapot kapjunk!
  3. Amikor kisültek a leveles tészta lapok és még langyosak, az egyik lap simábbik felét bevonjuk tortabevonóval. Kb. fél óra múlva négyzetekre szeleteljük. (Ehhez célszerű egy nagyon éles, hosszú pengéjű kést használni!)
  4. A fagyott gesztenyemasszát egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és félretesszük.
  5. Az előhűtött tejszínt robotgéppel elkezdjük verni. Majd hozzáadjuk a zselatinfixet. Tovább verjük a kívánt állag eléréséig. A pehelykönnyű és a már kiolvadt gesztenyemasszát gyors mozdulatokkal belekeverjük.
  6. A gesztenyekrémet egyenletesen elkenjük a leveles tésztán, majd rárakjuk a csokis négyzetlapokat.
  7. Egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Másnap szeleteljük. Mindegyik négyzet tetejére egy-egy csipet dekorcukrot teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 25905
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés krémes Lizinka konyhájából
Lizinka_ 604 recept

A borús, esős, vasárnapi hangulatot fel szerettem volna dobni valamilyen őszi hozzávalókból készült sütivel. Erre a fincsi krémesre esett a választás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...