r
Nosalty Logó

Gesztenyés gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Gesztenyés gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 918 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 3660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 918 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    199.8 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1914.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.1 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    628 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1928 micro
Összesen 3660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Tojásokat szétválasztjuk.
  2. Fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját és végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Vajjal kikent, liszttel megszórt kapcsos tortaformába borítjuk, és tűpróbáig sütjük.

Krémhez

  1. Vajat a porcukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és végén a kemény habbá vert tejszínt.
  2. Tortalapot kettévágjuk. Krém felével betöltjük. Majd a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.

Tetejére

  1. Gyümölcsöket megpucoljuk. Kivit és a banánt felszeleteljük. Mandarint cikkekre szedjük. Piros szőlőt ketté vágjuk (ha kis szemű, akkor nem muszáj).
  2. Torta közepére tesszük sorba a fehér szőlőt. Két oldalt a piros szőlőt, mellé két oldalt a kivi szeleteket, majd a banán szeleteket, végül mandarin cikkekkel zárjuk le.
  3. Színtelen tortazselét a csomagolás utasítása szerint elkészítjük, és a tetejére öntjük.
  4. Amikor megkötött, tálalás előtt tejszínnel körbe nyomjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2002
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés gyümölcstorta
Salamon Csilla 1203 recept

Nem olyan szépre sikeredett, de az íze felülmúlhatatlan:)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...