r
Nosalty Logó

Gesztenyés-csokitekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés-csokitekercs
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A gesztenyés réteghez

A csokis réteghez

A díszítéshez

Összesen 2111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A gesztenyés réteghez

A csokis réteghez

A díszítéshez

Összesen 8436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A gesztenyés réteghez

A csokis réteghez

A díszítéshez

Összesen 418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    116.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.7 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    717 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 2111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    465.3 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3651.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    624 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    1656 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    958.7 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3047 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    334 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2869 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2146 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 8436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 418 kcal

Hozzávalók

A gesztenyés réteghez

A csokis réteghez

A díszítéshez

Elkészítés

A gesztenyés réteghez

  1. A gesztenyés réteg hozzávalóit gyúrjuk össze úgy, hogy egy formázható masszát kapjunk. A fagyasztott gesztenyemasszát természetesen előzetesen olvasszuk ki. A tejet (vagy vizet) csak fokozatosan adjuk hozzá.
  2. A csokis réteg hozzávalóiból a tortabevonót egy edénybe kockákra törjük, adjunk hozzá 5 dkg margarint, majd olvasszuk meg vagy mikróban vagy gőz fölött. Az olvasztott csokihoz keverjük a holland kakaóport és a cukrot. Ha nem keveredik el benne jól, akkor tegyünk még hozzá fokozatosan margarint.
  3. A gesztenyés réteget nyújtódeszkán kinyújtjuk 0,5-1,0 centiméteres vastagságúra.
  4. A kinyújtott gesztenyés rétegre kenjük az olvasztott csokiréteget 2/3-át.
  5. Kicsit várunk, hogy hűljön a csokiréteg, majd felcsavarjuk.
  6. A maradék csokiréteget ismét kicsit megmelegítjük, és a felcsavart sütinkre öntjük, és bevonjuk vele.
  7. A díszítés nem kötelező, de dekoratívabbá teheti a süteményt. A csokidarát még a langyos csokimázra szórjuk. Ha a dekortollat használjuk, azt csak a megdermedt felületre használjuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 14095
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 11.

Ajánló

Minden édesszájúnak, aki szereti a gesztenyét!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját találmány, egy másik sütemény ötletéből! Így isteni finom, de én ma már a porcukor helyett nyírfacukrot teszek bele, úgy kevésbé szénhidrátbomba. Sütés nélküli, gyors, vendégváró sütemény!

Hozzávalók

A gesztenyés réteghez

A csokis réteghez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...