r
Nosalty Logó

Gesztenyés és csokipudingos csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés és csokipudingos csigák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 805 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 805 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2491.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    968 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 3219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát ketté vágjuk, hogy két kockát kapjunk, és külön-külön mindkettőt jó vékonyra kinyújtjuk.
  2. Ezután elkészítjük a krémet. A vanília pudingot megfűzzök 4dl tejben 3ek. cukorral és a kókusszal, hagyjuk hűlni, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyemasszát. Ha nem lett krém állagú, keverünk hozzá lisztet kézimixerrel. (Nem rontja az ízét).
  3. Rákenjük a krém 3/4-t az egyik kinyújtott tésztára, felcsavarjuk, daraboljuk,hogy csiga alakokat kapjunk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, oldalait lekenjük tojással, és berakjuk a sütőbe.
  4. A csokipudingot megfűzzök 4 dl tejben 3ek. cukorral, ahogy írja, hagyjuk hűlni, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a maradék gesztenyés krémhez. Itt is ha híg a krém, keverjünk hozzá lisztet.
  5. Rákenjük a tésztára és feltekerjük. Felszeleteljük, lekenjük tojással az oldalukat, és sütőpapíros tepsibe helyezzük, majd sütjük. (Nálam sok krém maradt ki, így mikor mindent rátettem a tepsire, még raktam egy-egy kiskanálnyi krémet mindnek a tetejére.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3300
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs story. Szeretjük a leveles tésztás süteményeket. Így fogtam magam, és megleptem a családom ezzel a finomsággal. :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...