Gesztenyés almás keksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
norgi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
253
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
3011
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
253
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
253
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 83.7 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2706.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 575 mg
-
Foszfor 1381 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 535.8 g
-
Cukor 225 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 468.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 636 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 309 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 614 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 757 micro
Összesen
3011
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almát puhára főzzük, majd a sült gesztenyével késes aprítóban homogénre daráljuk. Jöhet hozzá a szobahőmérsékletű vaj, cukor, melasz, tojás.
- A lisztet elkeverjük a zab, rizs és kukoricaliszttel és sütőporral, majd a masszához keverjük. (Én fahéjjal, citromhéjjal, gyömbérrel és vanília kivonattal ízesítettem.) Hűtőben min. 1 órát pihentetjük, majd 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett deszkán.
- Tetszőleges formára szaggatjuk.
- 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt világos barnára sütjük. Ekkor még puha marad, kicsik is könnyen fogyasztják. Ha aranybarnára sütjük, akkor jól kiszárad, morzsálódósabb, tökéletes cheese cake vagy bármi más sütemény kekszalapjának.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6307
- Feltöltés dátuma: 2015. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
norgi
5 recept
Kislányom 1 éves születésnapi tortájának kekszalapja készült ebből a kekszből, de a gyerekek bármikor szívesen fogyasztják :) ha nem kicsiknek lesz, nyugodtan lecserélhető az egyik lisztpótló darált mandulára/mogyoróra, illetve a cukor tartalmat is növelhetjük vagy cukorpótlóval készíthetjük (gyerekeknek nem ajánlott). Ez egy alap kekszrecept, bármilyen ízzel variálható (csoki, aszalt gyümi, magok... stb).