r
Nosalty Logó

Gesztenyekocka Ramonikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ramonika
Gesztenyekocka Ramonikától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 845 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6759 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 284 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 845 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    436.2 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4374.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1318 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    1594 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.1 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2130 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 6759 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsorgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi lisztet és tojáshabot ugyanígy két részletbe hozzáadjuk.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
  4. A pudigport a tejben 10 dkg cukorral sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
  5. A puha margarint gépi habverővel, a maradék porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemassszát, majd a kihűlt pudingot is, és keverjük simára. Ízesítsük rummal.
  6. A krémet kenjük egyenletesen a kihűlt tésztára, a felvert tejszínhabot a tetejére tesszük. Pár órát hagyjuk állni, majd forró, vizes késsel szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 31x24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14120
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 01.

Ajánló

Bármikor elkészíthető nagyon gyorsan. Lehet kakaós tésztával is készíteni, a liszhez kell hozzáadni 2 ek kakaóport.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyekocka Ramonikától
Ramonika 32 recept

Most készítettem először, nagy sikere volt.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...