Gesztenyekocka Ramonikától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ramonika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
21 kcal
-
38g tej21 kcal
-
31g porcukor121 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
2g rum5 kcal
A tetejére
-
63g habtejszín183 kcal
Összesen
845
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
16g rum37 kcal
A tetejére
-
500g habtejszín1460 kcal
Összesen
6759
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
13.9g tojás17 kcal
-
1.8g porcukor7 kcal
-
4.2g margarin30 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
12.6g tej7 kcal
-
10.5g porcukor41 kcal
-
8.4g margarin60 kcal
-
21g gesztenyemassza38 kcal
-
0.7g rum2 kcal
A tetejére
-
21g habtejszín61 kcal
Összesen
284
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 54.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 546.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 76.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 540 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 517 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
845
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.2 g
Zsír
-
Összesen 436.2 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 173 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 83 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4374.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1318 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 1594 mg
-
Nátrium 1221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 619.1 g
-
Cukor 320 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 613.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4317 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 294 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 984 mg
-
Retinol - A vitamin: 4139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2130 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1477 micro
Összesen
6759
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek porcukor
-
10 dkg margarin
-
6 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
25 dkg porcukor
-
20 dkg margarin
-
50 dkg gesztenyemassza
-
2 ek rum
A tetejére
-
5 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsorgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi lisztet és tojáshabot ugyanígy két részletbe hozzáadjuk.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
- A pudigport a tejben 10 dkg cukorral sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
- A puha margarint gépi habverővel, a maradék porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemassszát, majd a kihűlt pudingot is, és keverjük simára. Ízesítsük rummal.
- A krémet kenjük egyenletesen a kihűlt tésztára, a felvert tejszínhabot a tetejére tesszük. Pár órát hagyjuk állni, majd forró, vizes késsel szeletelhetjük.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 31x24
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 158
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 14120
- Feltöltés dátuma: 2012. január 01.
Ajánló
Bármikor elkészíthető nagyon gyorsan. Lehet kakaós tésztával is készíteni, a liszhez kell hozzáadni 2 ek kakaóport.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Ramonika
32 recept
Most készítettem először, nagy sikere volt.