r
Nosalty Logó

Gesztenyekocka MrsSame konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gesztenyekocka MrsSame konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

699
Kalória
12g
Fehérje
72.3g
Szénhidrátok
39.6g
Zsír
33.2g
Víz
184.9g
Koleszterin
1.7g
Rost
33.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 699 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 5589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 699 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    316.6 g
  • Telített zsírsav
    222 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3179.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    578.6 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    265.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1696 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1672 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 5589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A torta forma vagy tepsi aljába szabott sütőpapírt teszünk. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük gépi habverővel.
  2. Beleszórjuk apránként a cukrot és tovább habosítjuk. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. Végül a tojások sárgáját is belekeverjük egyesével.
  3. A lisztet és a kakaóport óvatosan kevertem bele. Egyenletesen keveredjen el a liszt és a kakaó. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől. Beleöntöttem a formába a tésztát, elsimítottam.
  4. Mérsékelt hőfokon készre sütjük kb 30 perc alatt a piskótát. Rácsra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
  5. Közben a krémhez a tejet a liszt és kakaó keverékével sűrű krémmé főzzük, hagyjuk kihűlni. A cukrot habosra keverjük a vajjal és a gesztenyemasszával. Hozzádolgozzuk a kihűlt krémet és kevés rumaromával ízesítjük. Rákenjük a kihűlt piskótára.
  6. Felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk. Megszórjuk a tetejét csokoládéval. Hűtőbe tesszük pár órára.

Recept infó

  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A családban nagyon nagy kedvencek a gesztenyés sütemények. Gesztenyeimádók, ez igazán nekünk való! Ezért is készült ez a nagyon gesztenyés változat. A recept a blogomon is megtalálható.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!