Gesztenyekocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mátayné Zsuzsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
4 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
8g margarin60 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
1g finomliszt5 kcal
-
1g margarin6 kcal
A krémhez
-
21g porcukor81 kcal
-
25g tej14 kcal
-
14 kcal
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
1g rum3 kcal
-
17g margarin120 kcal
A tetejére
-
4 kcal
-
126 kcal
Összesen
588
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
46 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
100g margarin717 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g margarin72 kcal
A krémhez
-
250g porcukor968 kcal
-
300g tej168 kcal
-
171 kcal
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
16g rum37 kcal
-
200g margarin1434 kcal
A tetejére
-
46 kcal
-
600g növényi habtejszín1506 kcal
Összesen
7024
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
1.7g porcukor6 kcal
-
13g tojás16 kcal
-
3.9g margarin28 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0.4g margarin3 kcal
A krémhez
-
9.8g porcukor38 kcal
-
11.8g tej7 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
19.7g gesztenyemassza35 kcal
-
0.6g rum1 kcal
-
7.9g margarin56 kcal
A tetejére
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
23.6g növényi habtejszín59 kcal
Összesen
275
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
588
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.8 g
Zsír
-
Összesen 433.3 g
-
Telített zsírsav 195 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 133 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 1092 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4474.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 1027 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 271 mg
-
Foszfor 1599 mg
-
Nátrium 1420 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 687 g
-
Cukor 329 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 300.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3004 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 290 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 908 mg
-
Retinol - A vitamin: 2845 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1891 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1495 micro
Összesen
7024
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
6 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
6 ek porcukor
-
6 db tojás
-
10 dkg margarin
A tepsi kikenéséhez
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 ek margarin
A krémhez
A tetejére
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
6 dl növényi habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- Tészta elkészítése:
- A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig továbbkeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk .A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy két részletben hozzáadjuk.
- Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezzük, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk.
- Előmelegített sütőben közepes lánggal, 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 20 perc alatt megsütjük.
- Krém elkészítése:
- A pudingport a tejben 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk.
- A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra.
- A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, és a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük.
- Tetejére:
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen.
- Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 958
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 149
- Össznézettség: 136560
- Feltöltés dátuma: 2010. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Mátayné Zsuzsa
10 recept
Itt még nem láttam ezt a sütit, ezért rakom fel. Nagyon finom és szép süti. Egyébként a recept itt jelent meg.