Gesztenyealagút
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
9g finomliszt32 kcal
-
3 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
31g gesztenyemassza56 kcal
-
126 kcal
-
2g rum5 kcal
A mázhoz
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
31 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
0g rum1 kcal
Összesen
409
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
23 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A töltelékhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
16g rum37 kcal
A mázhoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
3g rum7 kcal
Összesen
3269
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
17.3g tojás22 kcal
-
6.3g cukor24 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
19.7g gesztenyemassza35 kcal
-
31.5g növényi habtejszín79 kcal
-
1.3g rum3 kcal
A mázhoz
-
7.9g étcsokoládé43 kcal
-
7.9g növényi habtejszín20 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
-
0.2g rum1 kcal
Összesen
257
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
409
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.5 g
Zsír
-
Összesen 181.4 g
-
Telített zsírsav 143 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 770 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3400 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 634 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1338 mg
-
Nátrium 1079 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 335.7 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 172.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 580 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1021 micro
Összesen
3269
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
8 dkg cukor
-
7 dkg finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
4 dl növényi habtejszín
A mázhoz
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 dl növényi habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- Sütőpapír segítségével lemérjük, hogy milyen méretű piskótát süssünk: őzgerincformába terítjük, plusz visszahajtjuk a tetejére. Ekkora tepsit keresünk, az aljába sütőpapírt terítünk, pár csepp olajjal bekenjük. (Amit én használtam őzgerincformát, az 12 x 31 cm-es, így kb. 29 x 31 cm-es tésztát kellett sütnöm.)
- A piskótához géppel felverjük a tojásfehérjéket, majd egymás után lassú fokozaton belekeverjük a cukrot, a tojások sárgáját és végül a sütőporos-kakaós lisztet.
- 180 fokon, kb. 10 percig sütjük légkeveréssel.
- Mikor kész a piskótánk, még melegen leválasztjuk a sütőpapírról, tiszta és száraz konyharuhára fektetjük és vele együtt lazán feltekerjük. (Hosszabb oldalánál, hogy majd passzoljon a formába)
- Folpackot terítünk az őzgerincformába.
- Mikor picit kihűlt, óvatosan letekerjük a konyharuháról és az előkészített őzgerincformába fektetjük. (Vigyázzunk, hogy a kilógó része le ne törjön!)
- A töltelékhez a hideg Hulalát kemény habbá verjük, apránként a rumos gesztenyébe keverjük és a tésztával kibélelt őzgerincformába öntjük. Egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd a piskóta kilógó részével lezárjuk a tetejét.
- Jól rányomkodjuk, majd egy sütőpapírral borított tálcára fordítjuk fejjel lefelé és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
- A mázhoz a forró Hulalába öntjük az apróra tördelt csokoládét és az olvadt vajat.
- Óvatosan kiborítjuk az őzgerincformából a süteményt és lehúzzuk róla a folpackot.
- Mikor a csoki teljesen felolvadt, az őzgerinc tetejére kenjük.
- Tálalás előtt tetszés szerint díszítjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 285
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 51633
- Feltöltés dátuma: 2009. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Mignon
212 recept
Nem igazán szeretem a hagyományos piskótás-krémes édességeket, de ez a nagyon találón gesztenyealagútnak nevezett őszi finomság valamiért megfogott, ahogy az októberi NL konyhát nézegettem. Sajnos a recept leírása nem volt túl részletes és pontos, de egyszer csak azon vettem észre magam, hogy az őzgerincformámat és a tepsijeimet méregetem... innen persze menthetetlen volt a dolog, a hozzávalók beszérzése után már készült is ez a fincsi gyümölcsös alagút!