r
Nosalty Logó

Gesztenyealagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Gesztenyealagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 3269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3400 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.7 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 3269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. Sütőpapír segítségével lemérjük, hogy milyen méretű piskótát süssünk: őzgerincformába terítjük, plusz visszahajtjuk a tetejére. Ekkora tepsit keresünk, az aljába sütőpapírt terítünk, pár csepp olajjal bekenjük. (Amit én használtam őzgerincformát, az 12 x 31 cm-es, így kb. 29 x 31 cm-es tésztát kellett sütnöm.)
  3. A piskótához géppel felverjük a tojásfehérjéket, majd egymás után lassú fokozaton belekeverjük a cukrot, a tojások sárgáját és végül a sütőporos-kakaós lisztet.
  4. 180 fokon, kb. 10 percig sütjük légkeveréssel.
  5. Mikor kész a piskótánk, még melegen leválasztjuk a sütőpapírról, tiszta és száraz konyharuhára fektetjük és vele együtt lazán feltekerjük. (Hosszabb oldalánál, hogy majd passzoljon a formába)
  6. Folpackot terítünk az őzgerincformába.
  7. Mikor picit kihűlt, óvatosan letekerjük a konyharuháról és az előkészített őzgerincformába fektetjük. (Vigyázzunk, hogy a kilógó része le ne törjön!)
  8. A töltelékhez a hideg Hulalát kemény habbá verjük, apránként a rumos gesztenyébe keverjük és a tésztával kibélelt őzgerincformába öntjük. Egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd a piskóta kilógó részével lezárjuk a tetejét.
  9. Jól rányomkodjuk, majd egy sütőpapírral borított tálcára fordítjuk fejjel lefelé és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  10. A mázhoz a forró Hulalába öntjük az apróra tördelt csokoládét és az olvadt vajat.
  11. Óvatosan kiborítjuk az őzgerincformából a süteményt és lehúzzuk róla a folpackot.
  12. Mikor a csoki teljesen felolvadt, az őzgerinc tetejére kenjük.
  13. Tálalás előtt tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 51596
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem igazán szeretem a hagyományos piskótás-krémes édességeket, de ez a nagyon találón gesztenyealagútnak nevezett őszi finomság valamiért megfogott, ahogy az októberi NL konyhát nézegettem. Sajnos a recept leírása nem volt túl részletes és pontos, de egyszer csak azon vettem észre magam, hogy az őzgerincformámat és a tepsijeimet méregetem... innen persze menthetetlen volt a dolog, a hozzávalók beszérzése után már készült is ez a fincsi gyümölcsös alagút!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...