r
Nosalty Logó

Genovai pesto

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
giuliettalupa
Genovai pesto
adag
Előkészítés
perc
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
Összesen 1395 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 349 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    135.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4970.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    2738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1620 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2827 micro
Összesen 1395 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1807.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1028 micro
Összesen 507 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A friss, de száraz bazsalikom leveleit tépkedjük le, és a nagy szemű sóval együtt tegyük egy mozsárba. Lassan dörzsölgessük egészen addig, amíg levet nem kezd ereszteni. (Ha véletlen nedves lenne a bazsalikomlevelünk, mondjuk, mert a kertből hoztuk, és még harmatos, akkor törölgessük szárazra.)
  2. Adjuk hozzá a két gerezd fokhagymát, majd a fenyőmagot, és dörzsölgessük, törjük tovább, amíg krémessé nem kezd válni.
  3. A masszába keverjük bele a kétféle (parmezán és pecorino) reszelt sajtot, majd lassanként öntsük hozzá az olívaolajat. Az egészet jól elegyítsük össze, de ne legyen teljesen homogén.
  4. Mielőtt a tésztára tennénk, a tészta főzővizéből egy-két evőkanálnyival fellazíthatjuk a pestót.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4796
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 18.

Ajánló

Egy adag pesto 600 gramm tésztához elegendő. Tészta helyett pirítósra, húsokra vagy halakra kenve is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Genovai pesto
giuliettalupa 82 recept

Sokféle pesto létezik, a szicíliai ricottás, aszalt paradicsomos, a calabriai borsos, de a király mindenképpen a pesto genovese, azaz a zöld színű, genovai pesto. Az elkészítése nem nagy ördöngösség, ám pár szabályt mindenképpen be kell tartani. A bazsalikom leveleket nem szabad megmosni, esetleg csak letörölgetni. A szószt mindig mozsárban (kő vagy porcelán) kell elkészíteni, mert az aprítógépben a magas fordulatszámon felhevül és megfeketedik (oxidálódik) a bazsalikom levele. A hozzávalóknál is ügyeljünk a megfelelő alapanyagok beszerzésére: a só legyen nagy szemű, mert így könnyebben összemorzsolja a fűszernövény leveleit. A bazsalikomból a kis levelűt válasszuk, mert az aromásabb. A sajtok esetében a pecorinót (juhtejből készült félkemény sajt) nehezebb beszerezni, de járjunk utána, mert ha tehén- vagy kecsketejből készült sajttal helyettesítjük, akkor elmarad az igazi "olaszos" ízvilág.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...