r
Nosalty Logó

Gateau Marcel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Gateau Marcel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 4477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    277.1 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2952.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.5 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    1038 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1860 micro
Összesen 4477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 377 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tortához

A díszítéshez

Elkészítés

A tortához

  1. Egy 22 cm-es átmérőjű tortaformát vajjal kikenünk, és sütőpapírral kibélelünk (alját és oldalát).
  2. A csokoládét és a vajat gőzfürdőben felolvasztjuk.
  3. A tojássárgákat 130 g cukorral és a kikapart vaníliamaggal kézi mixerrel habosra verjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  4. A már kihűlt csokoládé-vaj masszát óvatosan a tojássárgája habhoz keverjük. Majd adagonként hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. A krémet két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket hűtőbe tesszük.
  6. A krém másik felére rászitáljuk a lisztet, és óvatosan elkeverjük. Az előkészített tortaformába öntjük, betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk. A tortaformából kivesszük.
  7. A tortalapot egy tányérra tesszük, köréje csatolunk egy tortakarimát.A narancslekvárt rákenjük a tortára, majd rásimítjuk a maradék krémet.
  8. A kész tortát legalább 4 órára hűtőbe tesszük. A tortakarimát eltávolítjuk. Megszórjuk a csokoládéforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 334
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18076
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az unokahúgomnak készült ez a finom sütemény. A receptjét is ő szerezte valahol a messzi Dániában, és elküldte nekem is. Tálalás előtt megszórhatjuk kakaóval is.

Hozzávalók

A tortához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...