Gateau Marcel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tortához
-
0g vanília0 kcal
-
31g csokoládé171 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
48g tojás61 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
-
16g narancslekvár38 kcal
A díszítéshez
-
10 kcal
Összesen
561
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tortához
-
0g vanília0 kcal
-
250g csokoládé1365 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
385g tojás484 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
125g narancslekvár308 kcal
A díszítéshez
-
14g csokoládéforgács76 kcal
Összesen
4477
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tortához
-
0g vanília0 kcal
-
21.1g csokoládé115 kcal
-
16.9g cukor65 kcal
-
16.9g vaj121 kcal
-
32.5g tojás41 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
10.6g narancslekvár26 kcal
A díszítéshez
-
1.2g csokoládéforgács6 kcal
Összesen
377
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 34.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
561
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 58.5 g
Zsír
-
Összesen 277.1 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1711 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2952.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 437 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 435 mg
-
Foszfor 1278 mg
-
Nátrium 639 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 454.5 g
-
Cukor 402 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 335.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1919 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 1038 mg
-
Retinol - A vitamin: 1884 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1860 micro
Összesen
4477
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
377
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tortához
-
0.5 db vanília
-
200 g cukor
-
7 db tojás
-
1 csapott ek finomliszt
-
125 g narancslekvár
A díszítéshez
-
2 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A tortához
- Egy 22 cm-es átmérőjű tortaformát vajjal kikenünk, és sütőpapírral kibélelünk (alját és oldalát).
- A csokoládét és a vajat gőzfürdőben felolvasztjuk.
- A tojássárgákat 130 g cukorral és a kikapart vaníliamaggal kézi mixerrel habosra verjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük.
- A már kihűlt csokoládé-vaj masszát óvatosan a tojássárgája habhoz keverjük. Majd adagonként hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A krémet két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket hűtőbe tesszük.
- A krém másik felére rászitáljuk a lisztet, és óvatosan elkeverjük. Az előkészített tortaformába öntjük, betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk. A tortaformából kivesszük.
- A tortalapot egy tányérra tesszük, köréje csatolunk egy tortakarimát.A narancslekvárt rákenjük a tortára, majd rásimítjuk a maradék krémet.
- A kész tortát legalább 4 órára hűtőbe tesszük. A tortakarimát eltávolítjuk. Megszórjuk a csokoládéforgáccsal.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 334
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18080
- Feltöltés dátuma: 2012. december 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Az unokahúgomnak készült ez a finom sütemény. A receptjét is ő szerezte valahol a messzi Dániában, és elküldte nekem is. Tálalás előtt megszórhatjuk kakaóval is.