Garnéla fehérborban
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
150g garnéla107 kcal
-
25g édes fehérbor21 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
151
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
600g garnéla426 kcal
-
100g édes fehérbor82 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
599
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
81.1g garnéla58 kcal
-
13.5g édes fehérbor11 kcal
-
1.6g fokhagyma2 kcal
-
2.7g citromlé1 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
Összesen
82
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1387.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 850 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 152.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
151
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.5 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 756 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5549.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 345 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 1482 mg
-
Nátrium 3398 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 608.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 489 mg
-
Retinol - A vitamin: 324 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
599
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 749.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 459 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 82.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A garnélarákot megmossuk, a fokhagymát felszeleteljük vékony lapocskákra.
- Olívaolajat löttyintünk egy fazék aljára, és felforrósítjuk. Beledobjuk a fokhagymát, pár másodpercig sütjük, és amikor illatkozni kezd, rádobjuk a garnélát.
- Úgy két perc alatt átsütjük a rákokat, és felöntjük a borral.
- További 5-8 percig fedő alatt pároljuk, a legvégén ráfacsarunk fél citromot. Már kész is! Tálaláskor használjuk fel a maradék citromot.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 33335
- Feltöltés dátuma: 2010. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
10 perc alatt készen van, gyors vendégváró és egészséges. A 60 dkg előételként elégséges négy főre, de főételnek kalkuláljuk például salátával, akkor én akár 30 dekát egyedül is befalok. :-)