r
Nosalty Logó

Galuska paradicsomos-tejszínes szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sebojana
Galuska paradicsomos-tejszínes szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A galuskákhoz

A szószhoz

Összesen 532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A galuskákhoz

A szószhoz

Összesen 2128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A galuskákhoz

A szószhoz

Összesen 185 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3116.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1120 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1332 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 2128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3496 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A galuskákhoz

A szószhoz

Elkészítés

A galuskákhoz

  1. Hámozzuk meg és vágjuk fel a krumplikat, mossuk meg hideg vízben, majd sós vízben tegyük fel főni. Főzzük addig, amíg puhák nem lesznek (egy villával ellenőrizzük) majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
  2. Ha a krumpli kihűlt, nyomjuk át krumplinyomón – én egy dagasztótálba nyomtam őket. Sózzuk, üssük rá a tojást, keverjük össze, majd kezdjük hozzáadni a lisztet folyamatos keverés/gyúrás mellett. Több-kevesebb lisztet is felvehet a tészta, addig adjuk hozzá, amíg össze nem áll.
  3. Szórjuk meg liszttel a gombócot majd tegyük hűtőbe amíg a szószt elkészítjük.
  4. Egy lábasban felteszek vizet forrni, sózom, illetve kevés olajat öntök bele – hogy biztosan ne tapadjanak össze a galuskák. A krumplis gombócot egy lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagságúra nyújtom és felvágom (nekem elég rusztikusra sikeredett, voltak kisebb-nagyobb darabkák). Amikor a víz forrni kezd, beledobálom a galuskákat és pár percig főzöm őket. Egyszer-kétszer átkeverem miközben fő, és amint feljönnek a felszínre, le is szűröm.

A szószhoz

  1. A szószhoz a vöröshagymát vágjuk apróra, egy lábasban dinszteljük meg a zsíron. Amint üvegesre pároltuk, nyomjuk hozzá a fokhagymát, öntsük rá a paradicsomot, szórjuk bele a sajtot, a sót és a borsot, majd keverjük össze.
  2. Hagyjuk összefőni az ízeket – illetve a sajtot megolvadni –, majd adjuk hozzá az egyéb fűszereket (ez az én esetemben oregánó, bazsalikom és kevés őrölt chili volt) és a tejszínt. Keverjük el, rottyantsuk össze, majd vegyük le a tűzről pihenni.
  3. A galuskákat beledobom a szószba, kis lángon összeforgatom őket majd pár perc hűtés után tálalom.
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 443
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sebojana 2 recept

Hozzávalók

A galuskákhoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...