r
Nosalty Logó

Galuska paradicsomos-tejszínes szósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
sebojana
Galuska paradicsomos-tejszínes szósszal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A galuskákhoz

A szószhoz

532
Kalória
17.3g
Fehérje
68.9g
Szénhidrátok
21.1g
Zsír
155.4g
Víz
90.7g
Koleszterin
4.7g
Rost
8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A galuskákhoz

A szószhoz

Összesen 532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A galuskákhoz

A szószhoz

Összesen 2128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A galuskákhoz

A szószhoz

Összesen 185 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    155.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3116.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1120 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    621.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1332 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 2128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3496 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

A galuskákhoz

  1. Hámozzuk meg és vágjuk fel a krumplikat, mossuk meg hideg vízben, majd sós vízben tegyük fel főni. Főzzük addig, amíg puhák nem lesznek (egy villával ellenőrizzük) majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
  2. Ha a krumpli kihűlt, nyomjuk át krumplinyomón – én egy dagasztótálba nyomtam őket. Sózzuk, üssük rá a tojást, keverjük össze, majd kezdjük hozzáadni a lisztet folyamatos keverés/gyúrás mellett. Több-kevesebb lisztet is felvehet a tészta, addig adjuk hozzá, amíg össze nem áll.
  3. Szórjuk meg liszttel a gombócot majd tegyük hűtőbe amíg a szószt elkészítjük.
  4. Egy lábasban felteszek vizet forrni, sózom, illetve kevés olajat öntök bele – hogy biztosan ne tapadjanak össze a galuskák. A krumplis gombócot egy lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagságúra nyújtom és felvágom (nekem elég rusztikusra sikeredett, voltak kisebb-nagyobb darabkák). Amikor a víz forrni kezd, beledobálom a galuskákat és pár percig főzöm őket. Egyszer-kétszer átkeverem miközben fő, és amint feljönnek a felszínre, le is szűröm.

A szószhoz

  1. A szószhoz a vöröshagymát vágjuk apróra, egy lábasban dinszteljük meg a zsíron. Amint üvegesre pároltuk, nyomjuk hozzá a fokhagymát, öntsük rá a paradicsomot, szórjuk bele a sajtot, a sót és a borsot, majd keverjük össze.
  2. Hagyjuk összefőni az ízeket – illetve a sajtot megolvadni –, majd adjuk hozzá az egyéb fűszereket (ez az én esetemben oregánó, bazsalikom és kevés őrölt chili volt) és a tejszínt. Keverjük el, rottyantsuk össze, majd vegyük le a tűzről pihenni.
  3. A galuskákat beledobom a szószba, kis lángon összeforgatom őket majd pár perc hűtés után tálalom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!