r
Nosalty Logó

Gallai húsos káposzta

Lizinka_
Gallai húsos káposzta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

746
Kalória
61.7g
Fehérje
25.6g
Szénhidrát
44.2g
Zsír
777.8g
Víz
172.3g
Koleszterin
14.7g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2979 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4989.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    3925 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    777.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247 g

Zsír

  • Összesen
    176.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19959.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    2654 mg
  • Nátrium
    15702 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    3111.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5911 micro
Összesen 2979 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. A savanyú káposzta felét egy nagy lábasba tesszük. A húst megmossuk, és a káposztára rakjuk. Ezután betakarjuk a maradék káposztával. Felöntjük vízzel, megszórjuk borssal, karikára vágott kolbásszal, és beledobjuk a babérlevelet. Lassú tűzön elkezdjük főzni. Az idő előrehaladtával növelhetjük a hőfokot.
  2. Egy kisebb serpenyőben felhevítjük az olajat, és világosra pirítjuk a lisztet. Ezután a tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával. Felengedjük egy kevéske vízzel, és csomómentesen elkeverjük.
  3. Amikor a hús puha, egyenletesen ráöntjük a rántásos vizet. A lábasban lévő ételt ekkor már nem keverjük, csak rázogatjuk.
  4. Ezután még egy kicsit (legalább 15 percet) forraljuk a káposztát. A tűzről levéve langyosra hűtjük. Egy vágódeszkán felszeleteljük a vajpuha húst, és tányérokra rendezzük. Mellé merjük a káposztát. Meglocsoljuk tejföllel, és krumpligombóccal vagy egy szelet kenyérrel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 50 p

Nem kell mindent túlbonyolítani. Az egyszerűen elkészített étel is lehet nagyon ízletes. A savanyú káposzta omlóssá teszi a húst, a füstölt kolbász pedig egy kis nyomot hagy az étel ízében.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...