r
Nosalty Logó

Gallai húsos káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Gallai húsos káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2979 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4989.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    3925 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    777.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247 g

Zsír

  • Összesen
    176.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19959.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    2654 mg
  • Nátrium
    15702 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    3111.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5911 micro
Összesen 2979 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A savanyú káposzta felét egy nagy lábasba tesszük. A húst megmossuk, és a káposztára rakjuk. Ezután betakarjuk a maradék káposztával. Felöntjük vízzel, megszórjuk borssal, karikára vágott kolbásszal, és beledobjuk a babérlevelet. Lassú tűzön elkezdjük főzni. Az idő előrehaladtával növelhetjük a hőfokot.
  2. Egy kisebb serpenyőben felhevítjük az olajat, és világosra pirítjuk a lisztet. Ezután a tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával. Felengedjük egy kevéske vízzel, és csomómentesen elkeverjük.
  3. Amikor a hús puha, egyenletesen ráöntjük a rántásos vizet. A lábasban lévő ételt ekkor már nem keverjük, csak rázogatjuk.
  4. Ezután még egy kicsit (legalább 15 percet) forraljuk a káposztát. A tűzről levéve langyosra hűtjük. Egy vágódeszkán felszeleteljük a vajpuha húst, és tányérokra rendezzük. Mellé merjük a káposztát. Meglocsoljuk tejföllel, és krumpligombóccal vagy egy szelet kenyérrel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1596
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 15.

Ajánló

A főtthúsos káposzta levének egy részét le lehet önteni egy kis fazékba, és másnap pirított kenyérkockával leves gyanánt kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gallai húsos káposzta
Lizinka_ 604 recept

Nem kell mindent túlbonyolítani. Az egyszerűen elkészített étel is lehet nagyon ízletes. A savanyú káposzta omlóssá teszi a húst, a füstölt kolbász pedig egy kis nyomot hagy az étel ízében.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...