r
Nosalty Logó

Fűszernövény olívaolajban eltéve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Fűszernövény olívaolajban eltéve
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 84% Zsír
Összesen 1593 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 84% Zsír
Összesen 19124 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 84% Zsír
Összesen 749 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 84% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    178.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    672 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 1593 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 84% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    2139 g
  • Telített zsírsav
    300 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1553 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    226 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2061.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    1264 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    941 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    308 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2532 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8064 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13844 micro
Összesen 19124 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 84% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 749 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kitisztítjuk, és szárazra töröljük a jégkockatartókat.
  2. Leszedjük a friss bazsalikomot leveleire, alaposan megmossuk, és konyharuhán hagyjuk a leveleket megszikkadni.
  3. A leveleket (párat összefogva szivar formává összegöngyölve) éles késsel kicsire felaprítjuk, és feléig teletesszük, legfeljebb 2/3 részéig a formát, majd felöntjük az olívaolajjal.
  4. Ugyanezt tesszük a rozmaringgal, leveleit durvára vágjuk, és külön konyharuhán szikkad a mosás után, ugyanezt tesszük a zsálya, az oregánó, a kakukkfű leveleivel, majd ha már nem vizesek, durvára aprítva a jégkockatartóba téve olívaolajjal felöntve a fagyasztóba tesszük, és legalább 3-4 órán át benn hagyjuk.
  5. Majd ha kész, gyors, határozott mozdulattal kivesszük, kicsit hagyjuk (ebben a melegben úgyis gyorsan enged), és azonnal kiszedjük belőle egy kenőkés segítségével, egy előre már elkészített, nagy műanyag dobozba a bazsalikomos-olívaolajos kockákat, majd újra a fagyóba tesszük, ezt tesszük külön-külön a többi fűszernövénnyel is. A dobozok tetején pedig ráírva, hogy bazsalikomos-olívaolajos fűszerkocka, vagy oregános-olívaolajos fűszerkocka, citromos-kakukkfüves, bordó bazsalikomos, stb...
  6. A későbbiekben az olívaolajos friss fűszert csak ki kell venni (a szükség szerinti kockamennyiséget), és mesésen friss, olívás ízt ad a csodás olaszos tésztánknak, vagy bármilyen olaszos jellegű ételünknek, legyen az pizza vagy bolognai, de akár olaszos húsos ételhez is használhatjuk, illetve fantázia és ízlés kérdése.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14587
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.

Ajánló

Minden növényt külön mossunk, szárítsunk, daraboljunk, tegyük tartóba és a fagyasztás után kivétel, és külön feliratos dobozba kerüljön tárolásra a fűszeres-olívaolajos kocka, és azonnal vissza a fagyóba.

Receptkategóriák

Fűszernövény olívaolajban eltéve
Éva-Anyóca 350 recept

A barátnőmtől hallottam ezt a tippet, nagyon megtetszett, és így igazán a legeredetibb és legfrissebb módon tudom átmenteni a nyári frissességgel és illattal, aromával rendelkező fűszereket, amit a későbbiekben az ősz és a tél folyamán nagyon gyorsan, és a lehető legjobb módon tudok felhasználni ízesítésre, olaszos jellegű ételeknél, vagy ami a fantázia eredménye lesz. A zöldfűszerek a kertemben megtalálhatóak, az olívaolaj egy nagyon nagy  részét ajándékba kaptam egy másik barátnőmtől, aki évente csak egy-két alkalommal látogat meg minket, és ilyen alkalomkor ezt a csodás olívaolaj meglepetést szoktam kapni, - mert amúgy nem jöhetett volna létre ez a csodás fűszerkocka, mivel eléggé drága az olívaolaj,- viszont élveztem az elkészítését, értelme van, csak sajnos kissé drága mulatság. Nagyon fontos! A fűszerek levelei legyenek: tiszták, szép nagyok (oregánó és a kakukkfű ezalól kivétel, és más a levele a rozmaringnak is), oregánónak benne lehet a virágjából is, -és ami még fontos, hogy egészségesek, tehát hibátlanok, épek, nincs rajtuk semmilyen sérülés. A jégkockatartóból ha kikerült az első adag lefagyasztott fűszeres olaj, jöhet a következő fűszer, lehet másfajta is, mint az előző, nem fogja átvenni az ízét, illatát, -tapasztalat, nem igazán jó előtte elmosogatni a tartót az olajosság miatt, az előző fűszer szépen kijön olajostól egyben, tehát folyamatosan lehet csinálni a jégkockatartókban a következő olajos zöldfűszereket. Remélem, hogy amilyen izgalommal és odafigyeléssel készült, olyan nagy sikere lesz az őszi vagy téi időszakban a felhasználáskor! :-O

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...