Fűszeres vajjal sült csirke
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
745
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
2981
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.3 g
Zsír
-
Összesen 59.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 768.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 394 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 181.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 296 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 272 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
745
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 193.2 g
Zsír
-
Összesen 236.7 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 980 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3073.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1577 mg
-
Nátrium 736 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 726.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1186 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 630 mg
-
Retinol - A vitamin: 1089 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 672 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
2981
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkét a hátgerincénél vágjuk ketté ollóval. (Én a hátgerincet meghagytam, de ki is vágható, ha levest főzünk, beletehetjük.)
- A csirke bőr nélküli részét sózzuk, borsozzuk. A bőrös része legyen szárazra törölve.
- A vajat kikeverjük a sóval, mustárral, rozmaringgal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával.
- A csirke bőrét fellazítjuk, és megkenjük a bőre alatti részt, majd a bőrös részt felülről is jól bekenjük a fűszeres vajjal.
- Egy papírral kibélelt tepsibe helyezzük, lefedve előmelegített sütőben kb. 90 percig sütjük. Az utolsó 30 percben levesszük a fedőt, és a bőrös részét ropogósra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7127
- Feltöltés dátuma: 2014. április 24.
Ajánló
Tálalhatjuk rizzsel, héjában főtt roppanós krumplival, amit szétnyomunk, sózzuk, borsozzuk a tetejét, meglocsoljuk olajjal, és szép ropogósra sütjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Ezt a receptet a Stahl Judit videóján néztem meg. Bizonyos változásokkal ma elkészítettem. Egyszerű, de nagyon finom étel.