Fűszeres sült répa- és zellercsíkok
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Sütőtök89
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
241
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
965
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 719.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 521 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 148.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 929 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3868 micro
-
β-karotin 9217 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
241
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 76.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2876.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 425 mg
-
Nátrium 2082 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 594.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3716 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 151 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15473 micro
-
β-karotin 36869 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1143 micro
Összesen
965
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 438 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1825 micro
-
β-karotin 4348 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A répát megpucoljuk hámozóval, és lemossuk. Eztán négybe vágjuk hosszában, kb. kettőbe keresztben. A zellert is megpucoljuk, és kisujjnyi csíkokra vágjuk.
- Fogunk egy nagyobb wokot vagy serpenyőt, és felmelegítjük benne a zsiradékot. Beletesszük a répát, befűszerezzük, rázúzzuk a fokhagymát, és alaposan átforgatjuk.
- Eztán fedő alatt pároljuk meg kis lángon, félpuhára (nem szabad teljesen megpárolni!).
- Eztán vegyük lel a fedőt, és gyújtsunk alá jó nagy lángot. Néha átkeverve előbb főzzük el az összes kis levét, ami párolás alatt keletkezett, majd kicsit kapassuk oda. Bátran!
- Ilyenkor úgy kell kinéznie a répának, hogy picit feketés-barnás szélűre ég, karamellizálódik és sül. Ha úgy érezzük, kevés a zsiradék, nyugodtan tegyünk alá még egy kanállal, az nagyon jót tesz neki. Még forgassuk át párszor, keverjük meg, és öt perc alatt kapassuk oda minden részét picikét.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 794
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 44
- Össznézettség: 117254
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.
Ajánló
Amilyen rém egyszerű, olyan finom, és el lehet felejteni "a répa unalmas és nyulaknak való" gondolatokat, mert ez bármilyen jóféle sült hús mellé megállja a helyét. Vagy akár fokhagymás-petrezselymes tejfölbe mártogatva!:) Ajánlom zöldségellenes családtagoknak, ezidáig kenyéren élő férfiaknak, meg bárkinek, aki kedvet kap hozzá, hogy egészségesen is jót egyen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Sütőtök89
66 recept
Semmi különös, improvizáltam, és istentelen jól sikerült.:D