Fűszeres sült lazac zöld mártással és roppanós párolt répával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
636
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
400g lazac508 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
200g zöldségkeverék144 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g burgonya58 kcal
Összesen
1272
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
42.7g lazac54 kcal
-
18.2g sárgarépa7 kcal
-
21.4g zöldségkeverék15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
5.3g vaj38 kcal
-
10.7g burgonya6 kcal
Összesen
135
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1127.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 635 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 333.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1127 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 870 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 2630 micro
-
β-karotin 6307 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
636
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92 g
Zsír
-
Összesen 75.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2255.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 1270 mg
-
Nátrium 508 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 667.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2253 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 1740 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 410 mg
-
Retinol - A vitamin: 476 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 12615 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
1272
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 562 micro
-
β-karotin 1348 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöld mártásnak feltesszük kevés vízben főni a zöldségeket, és a kockára vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk puhára főzzük, majd összeturmixoljuk krémesre.
- A sárgarépát vastagabb karikára vágjuk és szintén kevés fűszeres vízben roppanós puhára pároljuk. A serpenyőben az olajat felhevítjük úgy, hogy majdnem füstöljön, majd belerakjuk a halat bőrével lefelé. A tetejét megsózzuk, durvább borssal megszórjuk.
- Addig sütjük, amíg a bőre piros ropogós lesz kb. 3 -4 percig, majd megfordítjuk és a bőr nélküli oldalát is 3 percig sütjük. Dobjunk az olajba egy darab hideg vajat és az olajos-vajas szafttal locsolgassuk a lazacot. Ha megsült, akkor pihentetjük. Együtt tálaljuk a zöld mártással és a párolt roppanós sárgarépával.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 183
- Feltöltés dátuma: 2022. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szekeres Lajosné Klári
117 recept