r
Nosalty Logó

Fűszeres sült lazac zöld mártással és roppanós párolt répával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szekeres Lajosné Klári
Fűszeres sült lazac zöld mártással és roppanós párolt répával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 636 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2255.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    667.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2253 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12615 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 1272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    562 micro
  • β-karotin
    1348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöld mártásnak feltesszük kevés vízben főni a zöldségeket, és a kockára vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk puhára főzzük, majd összeturmixoljuk krémesre.
  2. A sárgarépát vastagabb karikára vágjuk és szintén kevés fűszeres vízben roppanós puhára pároljuk. A serpenyőben az olajat felhevítjük úgy, hogy majdnem füstöljön, majd belerakjuk a halat bőrével lefelé. A tetejét megsózzuk, durvább borssal megszórjuk.
  3. Addig sütjük, amíg a bőre piros ropogós lesz kb. 3 -4 percig, majd megfordítjuk és a bőr nélküli oldalát is 3 percig sütjük. Dobjunk az olajba egy darab hideg vajat és az olajos-vajas szafttal locsolgassuk a lazacot. Ha megsült, akkor pihentetjük. Együtt tálaljuk a zöld mártással és a párolt roppanós sárgarépával.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 183
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres sült lazac zöld mártással és roppanós párolt répával
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek