r
Nosalty Logó

Fűszeres sült csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fűszeres sült csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1493 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1193.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1472 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8225 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 374 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    3480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4774.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    548 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    93 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    3003 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    773 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    32973 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    166 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5889 micro
  • Kolin:
    1949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32900 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    711 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1493 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    561 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3133 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    38 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat megtisztítjuk, megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  3. A tyúkzsírt serpenyőbe tesszük, és ha felmelegedett, rátesszük a májat.
  4. Megforgatjuk, és fehéredésig óvatosan forgatjuk.
  5. Megszórjuk majorannával, meghintjük őrölt borssal.
  6. Rátesszük a fokhagymát.
  7. Kevergetve addig sütjük, amíg át nem sül, és kicsit színt kap.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 26358
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 08.

Ajánló

Bármilyen körettel, savanyúsággal hidegen és melegen, akár kenyérrel egyaránt nagyon finom. Ha megsütés után nem fogy el, össze szoktam darabolni, ráteszem kenyérre, meghintem reszelt sajttal. Megy a szendvicssütőbe, és máris csirkemájas melegszenyó lesz belőle. Tyúkzsírban sütve az igazi, akkor jön ki legjobban az  íze. Olajban is meg lehet sütni, de akkor nem jön ki az igazi zamata.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekem imádja a csirkemájat. Ahogy ő nevezi, ez az ő "egyik" nemzeti eledele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...