Fűszeres sárgaborsó-krémleves 3.
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
38g felesborsó137 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
10g füstölt sajt33 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
267
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
150g felesborsó546 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
40g füstölt sajt131 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
1067
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
6.9g felesborsó25 kcal
-
4.6g burgonya3 kcal
-
3.7g sárgarépa1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
9.2g főzőtejszín12 kcal
-
1.8g füstölt sajt6 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
-
69.2g víz0 kcal
Összesen
49
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 408.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 467.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1520 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
267
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 39.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1634.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 791 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1871.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 799 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6078 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
1067
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 75.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 86.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 280 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg felesborsó
-
1 db burgonya
-
1 közepes db sárgarépa
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 dl főzőtejszín
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 csipet garam masala
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A sárgaborsót előzőleg beáztatjuk jó pár órára.
- A sárgaborsót bő vízben - legalább kétszeres mennyiségű legyen - főzzük, 2-3 babérlevelet teszünk bele.
- Apróra kockázzuk a burgonyát, a vöröshagymát félbe vágjuk, és mindkét alapanyagot hozzáadjuk. Ezzel fogjuk sűríteni, liszt nem kerül az ételbe. A karikára vágott sárgarépa és a 2 gerezd fokhagyma kicsit később kerülnek bele.
- Sót adunk hozzá, de a többi fűszert szinte csak a főzés végén tesszük az ételbe.
- Mikor már teljesen puhára főttek a zölségek, a lábast levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük a zöldségeket.
- Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a borsot, a köményt, a chilit. Kis lángon főzöm tovább.
- A tejszínt is belekeverjük a levesbe. Ha sűrűnek találjuk, vízzel is hígíthatjuk. Ha túl folyékony, tovább rotyogtatjuk.
- A füstölt sajtot is csak a főzés végén adjuk a leveshez.
- Végül a csipet garam masala következik. Pikáns íze, illata miatt finoman kell bánni ezzel a fűszerrel. El is hagyható.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 356
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 15783
- Feltöltés dátuma: 2011. január 22.
Ajánló
Vegetariánusok is fogyaszthatják. A tejszínt el lehet hagyni, nélküle is isteni. Legutóbb füstölt sajtos muffinnal ettük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem szeretem a lisztes leveseket. Az indiai dahlok alapján szoktam elkészíteni a főzelékeket, leveseket. A fűszerekkel kísérletezve mindig továbbfejlesztem a recepteket.