r
Nosalty Logó

Fűszeres sárgabarackos gombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Fűszeres sárgabarackos gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 875 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3504 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    3924 micro
  • β-crypt
    373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 875 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4005.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    1248 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    726.9 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1917.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1548 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    15698 micro
  • β-crypt
    1494 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1640 micro
Összesen 3504 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított burgonyát puhára főzzük sós vízben. Hagyjuk kihűlni, addig is a tetejére teszünk egy kis kacsazsírt.
  2. Ha teljesen kihűlt, amire azért van szükség, hogy ne vegyen fel túl sok lisztet, hozzákeverjük a tojást és a lisztet, hogy ruganyos, ne kemény tésztát kapjunk.
  3. A tésztát kinyújtjuk 1/2 cm vékonyra, és felszabjuk 10x10 cm-es négyzetekre.
  4. A barackokat gondos mosás után megszárítjuk, magjukat eltávolítjuk, és a helyére a fűszeres cukrot töltjük.
  5. A tésztakocka közepére helyezzük a töltött barackokat, először batyuvá formáljuk, majd tenyerünk közt gombóccá formáljuk a tésztát.
  6. A gombócokat lobogó, sós vízben megfőzzük (ha feljön a víz tetejére, én még marasztalom 1 percig), majd leszűrjük, leöblítjük.
  7. Amíg a gombóc fő, egy kis olajon/vajon zsemlemorzsát pirítunk aranybarnára, amelybe a megfőtt gombócokat hempergetjük.
  8. Fahéjas porcukor sisak a fejükre, és be lehet kebelezni.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5536
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres sárgabarackos gombóc
Évi néni 1830 recept

Tegnap kaptam a barátnőmtől egy kosár barackot, amiből fűszeres lekvárt készítettem a fentebb leírt anyagokból, s mivel az igen ízletes lett, gondoltam, lekoppintom a gombóchoz is. Igazán kár, hogy a fotó nem illatos, mert azt leírni nem tudom. Nem is akarom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...