Fűszeres rántott paradicsom és rántott patiszon
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Kataa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
A zöldségekhez
-
180g patisszon18 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
1g szezámmag3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A sütéshez
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
370
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
A zöldségekhez
-
720g patisszon71 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A sütéshez
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1471
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
A zöldségekhez
-
52.5g patisszon5 kcal
-
21.9g paradicsom4 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
12g tojás15 kcal
-
2.9g zsemlemorzsa12 kcal
-
0.1g szezámmag1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A sütéshez
-
6.2g napraforgó olaj55 kcal
Összesen
108
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 194.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 465 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 2562 micro
Összesen
370
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 103.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1723.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 645 mg
-
Nátrium 519 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 776.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 488 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 1862 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 10250 micro
Összesen
1471
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 563 micro
-
Lut-zea 747 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
A zöldségekhez
-
1 közepes db patisszon
-
3 db paradicsom
-
4 evőkanál finomliszt
-
3 db tojás
-
4 ek zsemlemorzsa
-
1 teáskanál szezámmag
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A sütéshez
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A zöldségekhez
- Fűszeres rántott paradicsom elkészítése:
- A paradicsomot mossuk meg, vágjuk kb. 1 cm-es szeletekre.
- Fűszerezzük sóval és borssal.
- A zsemlemorzsát keverjük össze a bazsalikommal, a szezámmaggal.
- A szeleteket forgassuk egymás után a lisztbe, a felvert tojásba és a fűszeres zsemlemorzsába.
- Majd forró olajban mindkét oldalát kb. 1 percig süssük.
- Rántott patiszon elkészítése:
- A patiszont vágjuk kb 1 cm vastag szeletekre. A szeletekről vágjuk le a héját, szedjük ki a magrészt.
- Sózzuk, borsozzuk.
- A szeleteket forgassuk egymás után a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába. A zsemlemorzsába lehet szezámmagot keverni (én a patiszon egyik felét sima zsemlemorzsával, a másik felét szezámmagos bundával készítettem).
- Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, és a patiszonszeletek mindkét oldalát süssük ropogósra.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 21129
- Feltöltés dátuma: 2010. július 31.
Ajánló
Rizzsel és saját készítésű kapros-tejfölös salátával tálaltam. Megjegyzés: Elsőnek a sima zsemlemorzsás patiszont, majd a szezámmagos patiszont és végül a paradicsomot paníroztam. Így mindig csak a plusz dolgokat adtam a zsemlemorzsához.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Kataa
25 recept
A rántott paradicsom ötlete a születésnapomra kapott Sült húsok c. szakácskönyvből származik. Érdekes, hogy pont egy ilyen című könyvben találhatóak rántott zöldség receptek. A lényeg, hogy bevált! :) A patiszon elkészítését anyukámtól tanultam, a szezámmag az újítás benne.