r
Nosalty Logó

Fűszeres púpos karaj

Batida
Fűszeres púpos karaj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

515
Kalória
47.4g
Fehérje
18.8g
Szénhidrát
27.2g
Zsír
313.6g
Víz
152.7g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3088 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    313.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2919 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 515 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    284.6 g

Zsír

  • Összesen
    162.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7865.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    1595 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    3363 mg
  • Nátrium
    2080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1881.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2250 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    740 micro
  • α-karotin
    545 micro
  • β-karotin
    2601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    17513 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 3088 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    708 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk.
  2. A zöldséget kevés vajon roppanósra pároljuk, enyhén sózzuk.
  3. A ketchupot és a mustárt kikeverjük egy tálkában.
  4. A paradicsomokat vastagabb, a lilahagymát vékonyabb karikákra szeljük.
  5. A hússzeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk, és megkenjük a ketchupos keverékkel, majd min. 2 órán át hűtőben hagyjuk érlelődni a pácban.
  6. Egy nagyobb tepsit vékonyan kiolajozunk, egymás mellé fektetjük a karajszeleteket, mindegyikre egy karika hagymát, majd rá egy-egy paradicsomkarikát helyezünk. A zöldköretet óvatosan rákanalazzuk a paradicsomokra, mintegy betakarjuk vele.
  7. Alufóliával letakarjuk a tepsit, és 45 percig sütjük. Majd levesszük a fóliát, rászórjuk a halmokra a reszelt sajtot, és még pirulásig sütjük, ez kb. 15 perc.
  8. Köretként rizst vagy hercegnőburgonyát adhatunk, de önmagában is finom, hiszen van már sült zöldség rajta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

Anyósomat vártuk ebédre... Azt hiszem, jóban vagyunk, de nála ezt sosem lehet tudni, viszont tény, hogy szereti a főztömet. :-) Az ő kedvence a rántott hús, de mivel 10 éve mindig azt eszünk nála, én már itthon sosem készítem el. Megnéztem, mi van itthon a hűtőben, végiggondoltam, milyen ízeket szeretnék együtt érezni, és ez a gyorsan összeállítható, tartalmas húsétel lett belőle. Nem hízlal túlságosan, ellenben mutatós és a gyerekek is odavannak a színkavalkádért. :-) Mielőtt valaki megkérdezné, miért halmoztam a zöldköretet már a sütés elején a paradicsomokra, ha már úgyis meg volt párolva, hát azért, mert ha még pluszban át is sül, az külön kérget képez a zöldségeknek, belül meg krémes marad, nekem így nagyon bejön.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...